26 Φεβρουαρίου 2011

Νέοι αλγόριθμοι του Google κατά των δικτυακών τόπων «χαμηλής ποιότητας»

«Η αναβάθμιση είναι σχεδιασμένη να υποβαθμίσει την κατάταξη για δικτυακούς τόπους χαμηλής ποιότητας -δικτυακούς τόπους που έχουν χαμηλή αξία για τους χρήστες, αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλους δικτυακούς τόπους,...
ή απλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι» ανακοίνωσε η Google στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο.

Η τροποποίηση των αλγόριθμων έρχεται έπειτα από εκκλήσεις της βιομηχανίας των μίντια αλλά και πολλών χρηστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης οδηγούν συχνά σε «φάρμες περιεχομένου» -δικτυακούς τόπους σχεδιασμένους να παράγουν χιλιάδες άχρηστα «άρθρα» κάθε μέρα βάσει των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης.

Η Google εκτιμά ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα στο 12% των αναζητήσεων, πρώτα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι νέοι αλγόριθμοι μπορούν να αλλάξουν άμεσα την κατάταξη με την οποία εμφανίζονται κι άλλοι δικτυακοί τόποι:

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές χωρίς να αλλάξουμε την κατάταξη για πολλούς δικτυακούς τόπους. Αναγκαστικά, ορισμένοι δικτυακοί τόποι ανεβαίνουν και άλλοι κατεβαίνουν [...] Είναι σημαντικό να ανταμείβονται οι δικτυακοί τόποι ποιότητας».

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails