30 Μαρτίου 2011

Μειώνεται η δημοτικότητα του Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί βλέπει τη δημοτικότητα του όσον αφορά την πρόθεση ψήφου να μειώνεται κατά 8%,...

ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του '12, κάτω από τη δημοφιλία των σοσιαλιστών Ντομινίκ Στρος-Καν και Μαρτίν Ομπρί και της αρχηγού της άκρας δεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, που έγινε για λογαριασμό των εξής μμε: Orange, L' Express, France Inter.



-Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, η τάση τελευταίων δημοσκοπήσεων, στις οποίες η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας είναι χαμηλή και στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, σε βάρος του, εισέρχεται η ηγέτης της άκρας δεξιάς, Μαρίν Λε Πεν.

-Με την Μαρτίν Ομπρί συνυποψήφιά του, που θα λάβει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 24% των ψήφων, από 23% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, ο Σαρκοζί θα περιοριστεί στο 19% των ψήφων, έναντι 27% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

-Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, η οποία στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου πιστωνόταν με το 17% των ψήφων, τώρα ξεπερνά τον Σαρκοζί με ένα 20% των ψήφων.

Αν συνυποψήφιος του Σαρκοζί θα είναι ο σοσιαλιστής Στρος-Καν, τότε αυτός θα συγκεντρώσει 29% των ψήφων (από 31% τον Ιανουάριο), έναντι 19% για την Λε Πεν (από 17% τον Ιανουάριο) και 17% για τον ίδιο τον πρόεδρο (από 25% τον Ιανουάριο).

-Δηλαδή, διαμορφώνεται πλέον ένα προβάδισμα 10% και πλέον στην προτίμηση ψήφου για τον Στρος Καν, τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, αναλόγως του συνυποψήφιου του, περίπου 13 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

-Για τον Σαρκοζί, υπάρχει έντονη αρνητική κρίση στις τάξεις των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, σε ένα συντριπτικό ποσοστό 70% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έγινε το διήμερο 25-26 Μαρτίου, δηλαδή μεταξύ των δύο γύρων των περιφειρειακών εκλογών (διοικητικά διαμερίσματα) στη Γαλλία, όταν είχε καταστεί σαφές ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας "αλληθώριζε" προς τους υποψηφίους του Εθνικού Μετώπου στον τελικό γύρο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν στήριζε σοσιαλιστή υποψήφιο απέναντι σε έναν (μία) υποψήφιο (-α) του Εθνικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails