14 Μαρτίου 2011

A. Βέμπερ: Ναι, υπό προϋποθέσεις, στην αναδιάρθρωση χρεών

«Ένας ομαλός μηχανισμός αναδιάρθρωσης θα μπορούσε να βοηθήσει -σε περιπτώσεις περιορισμένης φερεγγυότητας- και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στην ακραία...

περίπτωση που κάποιο κράτος μέλος της ευρωζώνης έχει εξαιρετικά υψηλό χρέος», υποστήριξε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος της ΕΚΤ, Αξελ Βέμπερ, κατά την ομιλία του σε επιτροπή της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με τον Γερμανό τραπεζίτη, η αγορά κρατικών τίτλων στην πρωτογενή αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στην παροχή δανείων σε κράτη που είναι υπερχρεωμένα.
Αν και τόνισε ότι η επαναγορά κρατικού χρέους δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα, εάν γίνεται με χρηματοδότηση τρίτων, διότι σε αυτή την περίπτωση οι ομολογιούχοι ευνοούνται εις βάρος των φορολογουμένων.

Όσο για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να είναι δεσμευτικό, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προβλέπει ακόμη και κυρώσεις, αφού για μερικά κράτη μέλη της ευρωζώνης, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η εμπιστοσύνη στη

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails