30 Μαρτίου 2011

Eπιχείρηση- ξεκαθάρισμα νονών της νύχτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια απο τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και των νονών της νύχτας. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει...

δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές ενώ σε κατ οίκον έρευνες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί όπλα, εκρηκτικά και μεγάλα χρηματικά ποσά.




Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν για τη μεγαλύτερη και πιο σύνθετη αστυνομική έρευνα των τελευταίων εποχών. Η δικογραφία αριθμεί 200.000 σελίδες, περιέχει απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών εκατοντάδων ατόμων,αλ λά και βίντεο από την προσπάθεια κυκλωμάτων να πουλήσουν «προστασία» σε περίπου 200 κέντρα διασκέδασης και άλλα καταστήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν και τα όνοματα αστυνομικών που ειδοποιούσαν τους κακοποιούς για τις έρευνες καθώς και τα ονόματα κρατικών υπαλλήλων που προμήθευσαν στους "νονούς" πλαστά πιστοποιητικά.

Η έρευνα ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2009 και φαίνεται να εξιχνιάζονται τουλάχιστον πέντε εγκληματικές ενέργειες και έξι βομβιστικές επιθέσεις. Στο μικροσκόπιο αυτής της έρευνας μπήκε σειρά δολοφονικών επιθέσεων την περίοδο 2006-2009, με θύματα τους Μπάμπη Λαζαρίδη, συντροφο της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη, Γεράσιμο Μαυράκη, σύντροφο της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, καθώς και τους Αλέξανδρο Κοσμόπουλο και Γιώργο Αναγνωστόπουλο.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails