7 Μαρτίου 2011

Δείτε το αμάξι που συνδέεται με Facebook και Twitter!

Το πρώτο online αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης.
Κι αν αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι αυτό, τότε να σας πούμε ότι πλέον θα μπορούμε να οδηγάμε και να...

σερφάρουμε στο Ίντερνετ δίνοντας φωνητικές οδηγίες!

Ο λόγος για το Rinspeed BamBoo, ένα ηλεκτροκίνητο τζιπάκι το οποίο μπορεί να εκφωνεί στον οδηγό τα κάθε είδους μηνύματα που του έχουν στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Facebook ή το Twitter του.

Το αμάξι διαθέτει αφαιρούμενη πάνινη οροφή δύο τμημάτων, το λιτό και απλό εσωτερικό και ζάντες 17 ιντσών της ΑΕΖ.

Το «ξεχωριστό», πάντως, βρίσκεται στην εμπρός γρίλια, όπου μια οθόνη αναλαμβάνει να προβάλλει το status που έχει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στο Facebook, ενώ μια οθόνη 7 ιντσών στο εσωτερικό αναλαμβάνει το... social networking!
Και επειδή ίσως έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε κατά πόσο είναι ασφαλές το να οδηγείς και να «σερφάρεις» ταυτόχρονα, να σας πούμε ότι το αμαξάκι τα κάνει όλα απλά: το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει την ηλεκτρονική συσκευή με την οποία μπαίνει στο Ίντερνετ (κινητό τηλέφωνο, laptopκλπ) σε μια ειδική υποδοχή που υπάρχει στο αυτοκίνητο και απλά να... μιλήσει!

Το Rinspeed BamBoo -που οφείλει το όνομά του στις ίνες μπαμπού που περιέχουν πολλά μέρη του εσωτερικού του- ενσωματώνει δίκτυο Wi-Fi , αλλά και επιτρέπει στους επιβάτες του να... αλλάζουν ραδιοφωνικό σταθμό με φωνητική εντολή!

«Η τεχνολογία αναπτύχθηκε έτσι ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να έχει επαφή με την ηλεκτρονική του αλληλογραφία χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.
ατά τους σχεδιαστές του, το επαναστατικό online αμάξι θα μπορούσε να είναι στους δρόμους σε λιγότερο από 18 μήνες! Λέτε να το δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails