4 Μαρτίου 2011

thegreekz.com: Λουκέτο και συλλήψεις

Συντονισμένη επιχείρηση από τα τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για την πάταξη της «πειρατείας» μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα.

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση,...
κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στη συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό, τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com.

Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες, ταυτόχρονα με εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι 8 συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά 25 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, πλήθος cd και έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails