15 Μαρτίου 2011

Το Twitter “διώχνει” τις εφαρμογές του

Η εντολή αυτή έχει εξοργίζει τις εταιρείες που στηρίζουν με εφαρμογές του twitter και το κατηγορούν ότι προσπαθεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο προκειμένου να αυξήσει τις διαφημίσεις του και να αυξήσει τα έσοδα του...

Στο επίσημο blog του, ο επικεφαλής της πλατφόρμας του Twitter, Ryan Sarver υποστήριξε ότι η ραγδαία αύξηση του twitter επιβάλλει αλλαγές στην πολιτική του, ώστε να ταιριάζουν με τον αρχικό σκοπό της χρήσης του.

“Μέσα σε ένα χρόνο το Twitter από 48 εκατομμύρια έφτασε στα 140 εκατομμύρια tweets την ημέρα, γι' αυτό και πρέπει να σκεφτούμε πώς οι χρήστες φτάνουν στην υπηρεσία του twitter” έγραψε ο Sarver.

Μέχρι τώρα, πολλοί άνθρωποι έχουν απορρίψει την επίσημη εφαρμογή του twitter εξαιτίας των εναλλακτικών εφαρμογών όπως το TweetDeck, Seesmic, Echofon και άλλα.

Έτσι, ο Sarver αναρωτήθηκε αν θα πρέπει αυτές οι εφαρμογές να παρασιτούν εξαιτίας του Twitter.

“Η απάντηση είναι όχι”, απάντησε κοφτά ο Sarver.

Ζήτησε δε από τις εταιρείες να σταματήσουν να αντιγράφουν την επίσημη πλατφόρμα του twitter, και να κάνουν πράγματα διαφορετικά που θα ενισχύσουν την εμπειρία του tweeting.

Μάλιστα, η συνεχώς αυξανόμενη εμφάνιση τέτοιων εταιρειών μπορεί να μπερδέψει τους χρήστες .

Από τη μεριά τους, οι εταιρείες εφαρμογών έχουν εξοργιστεί για τα καλά, κατηγορώντας το twitter για έπαρση, ενώ ο Adam Green  στέλεχος μιας εξ αυτών σχολίασε πως είναι προκλητική η δήλωση ότι μόνο ορισμένες εφαρμογές θα γίνονται δεκτές.

“Εμείς φτιάξαμε το twitter” είπε λίγο πολύ ο Green προσθέτοντας: “Μας δίνουν σκουπίδια και τους δίνουμε αξία. Είναι αποκρουστική η λογική τους”.

cosmo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails