25 Μαΐου 2011

Στα 10,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Αlpha Bank στο α’ τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στα 10,5 εκατ. ευρώ, άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών,...

διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alpha Bank στο α' τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η μέση πρόβλεψη των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 429,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,8% σε ετήσια βάση λόγω του αυξημένου κόστους καταθέσεων. Σταθερά παρέμειναν τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια, στο 2,6%.


Οι συνολικές προβλέψεις για επισφάλειες ανήλθαν στα 260,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα λειτουργικά κόστη περιορίστηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση και κατά 7,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, τα βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων α' τριμήνου της τράπεζας είναι τα εξής:

- Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με τους δείκτες Κεφαλαίων Πρώτης Διαβαθμίσεως (Tier I) και Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων να ανέρχονται σε 12% και 9,3% αντιστοίχως.

- Στοχευμένη μείωση της μοχλεύσεως του ισολογισμού, μέσω μειώσεως του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά 0,8 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο και Ευρώ 2,6 δισ. σε ετήσια βάση.

- Οι επενδύσεις σε Ελληνικά Ομόλογα ανήλθαν σε 3,7 δισ. ευρώ

- Ισορροπημένη ρευστότητα, με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ανέρχεται σε 13,5 δισ. ευρώ μειωμένη κατά 0,7 δισ. ευρώ

- Σταθερή αύξηση του δείκτη καθυστερήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Οι νέες καθυστερήσεις ανήλθαν σε 381 εκατ. ευρώ έναντι 367 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, με τις σωρευτικές προβλέψεις σε 2,4 δισ. ευρώ, αντανακλώντας έναν ισχυρό δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 51%, ο οποίος, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων, διαμορφώνεται σε 129%.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, κ. Γιάννης Κωστόπουλος: «Ένα έτος μετά την έναρξη εφαρμογής από τη χώρα μας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η Alpha Bank είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις.

Με την ισχυρή κεφαλαιακή μας διάρθρωση και τη συντηρητική ανάληψη κινδύνων, συνεχίζουμε να παρέχουμε με συνέπεια στους Πελάτες, το Προσωπικό και τους Μετόχους μας την αξιοπιστία και τη στήριξη που μας διακρίνει στα 130 έτη δυναμικής παρουσίας μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Μαντζούνης δήλωσε ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2011 συνεχίσαμε να επικεντρωνόμαστε στις προτεραιότητές μας: στη μείωση της μοχλεύσεως του ισολογισμού, στην ενδυνάμωση των κεφαλαιακών μας δεικτών, στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της χρηματοδοτήσεώς μας από την ΕΚΤ, καθώς και στην ενίσχυση του αποθέματος των προβλέψεων.

Επιπλέον, εξακολουθούμε να εστιάζουμε στον εξορθολογισμό των επιχειρησιακών μας λειτουργιών καθώς η συνεχιζόμενη προσαρμογή του λειτουργικού μας κόστους ενισχύει την απόδοσή μας».


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails