26 Μαΐου 2011

Ο μύθος της στρατιωτικής Τουρκίας, καταρρέει στην πράξη


Η Τουρκία συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο για το στρατό τις που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...
Με τι διαφορά ότι η Ελλάδα θα βγάλει 400,000 χιλιάδες στρατό Έλληνες, ενώ η Τουρκία θα βγάλει 700,000 χιλιάδες στρατό με μεγάλο ποσοστό αλλοεθνών και μισθοφόρων, να μην ξεχνάμε ότι μόνο οι Κούρδοι στην Τουρκία αριθμούν γύρω στα 20 εκατομμύρια, και ποιος ξεχνάει τον Συριακό πληθυσμό που κατοικεί στην Αλεξανδρέττα (Ισκέντερουν) και αριθμοί ενάμισι εκατομμύριο.

* Όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Αλεξανδρέττα (επαρχεία Χατάϋ) η Τουρκία εγκλημάτισε και εισέβαλε στην περιοχή (χωρίς να κηρύξει πόλεμο) και ενώ Η Συρία βρισκόταν σε βαριά εσωτερική κρίση, με αποτέλεσμα να αποσπάσει την περιοχή, η οποία και δεν είχε Τούρκικο πληθυσμό και την οποία η Συρία διεκδικεί μέχρι σήμερα.
Alexandretta, Syria - Αλεξανδρέττα, Συρία
Αλεξανδρέττα, Συρία
Στο θέμα του εξοπλισμού, λόγο ότι οι Τούρκοι αριθμούν περισσότεροι ως στρατός, είναι φυσιολογικό να έχουν και περισσότερο εξοπλισμό. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με σχετικό μορφωτικό επίπεδο.
Ένα σημαντικό θέμα είναι η κάλυψη.
Η ενεργή κάλυψη για την Ελλάδα (κατά κεφαλήν) είναι 14.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 37.1 προς 1000.

Η ενεργή κάλυψη για την Τουρκία (κατά κεφαλήν) είναι 6.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 13.6 προς 1000.
Επίσης σε περίοδο πολέμου η Τουρκία θα μπορέσει να συλλέξει λιγότερο στρατό από όσο αναμένει, λόγο τις έκτασης της. Ο στρατός της δεν θα είναι καθαρά Τούρκικος και θα πρέπει να καλύψει μια περιοχή 783,562 km2.
Ενὠ η Ελλάδα θα μπορέσει να συλλέξει ευκολότερα και γρηγορότερα το στρατός της, θα έχει έναν Ελληνικό στρατό και θα πρέπει να κάλυψη 131,990 km2.
Δηλαδή:

Για κάθε έκταση 1,000 km2 της Ελλάδας αντιστοιχούν 3.050 στρατιώτες.
Για κάθε έκταση 1,000 km2 της Τουρκίας αντιστοιχούν 890 στρατιώτες.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν περιοχές που δεν θα χρειάζονται ιδιαίτερη κάλυψη, λόγο της σύνθεσης της χώρας.
Η Τουρκία όμως θα πρέπει να κάλυψη όλο το φάσμα της έκτασης της καθώς θα υπάρχουν εξεγέρσεις και επαναστάσεις από τις διάφορες εθνικές ομάδες που ζουν μέσα στην Τουρκία.

Σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Ελλάδα θα δράση επαγγελματικά και απολύτως στρατιωτικά, ενώ η Τουρκία θα καταφύγει σε εγκλήματα και βάρβαρες τακτικές γιατί εξάλλου θα είναι και η μοναδική ελπίδα της. Όποιο και να είναι τελικά το αποτέλεσμα του πολέμου, η Τουρκία θα έχει διαλυθεί από το εσωτερικό της.
Η Τουρκία θα αναπτύσσεται ως κράτος, όχι και ως πληθυσμός στην οικονομία και την εκπαίδευση αλλά μόνο σαν κρατικό σύστημα, μέχρι το 2030 ώσπου και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, το πιο πιθανόν είναι ότι θα καταστραφεί είτε από το εσωτερικό της, είτε από τους συμμάχους της, ή και από τα δύο.


Παρουσιάζει τον εαυτό της ως έναν παντοδύναμο στρατό με απεριόριστες δυνατότητες, προσδοκώντας έτσι κομμάτι του κλήρου! Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Ας πάμε να δούμε στην πράξη σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει:
177.600 ενεργό στρατό, 237.500 έφεδρους και....
4.000 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 419.100.
Η Τουρκία έχει:
510,600 ενεργό στρατό, 428.700 έφεδρους και 52.200 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 991.500.
Σε περίοδο πολέμου:
Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει 400.000 χιλιάδες στρατό.
Η Τουρκία μπορεί να βγάλει 700.000 χιλιάδες στρατό.


* Σημείωση: Ο αριθμός του συνολικού πληθυσμού δεν παίζει ρόλο στο πόσο στρατό μπορεί να βγάλει η κάθε χώρα, αλλά στο πόσο στρατό μπορεί να συλλέξει, να εκπαιδεύσει και να συντηρήσει.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails