27 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΕ ΝΤ΄ΕΣΤΕΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ..

«Τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις»...

δήλωσε ο Ζισκάρ ντ΄ Εστέν υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει.
Στη συνέντευξη του στο «Les Echos» μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας συμπληρώνει πως «εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της». «Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε και όχι για την υπόλοιπη ευρωζώνη».

Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες σε Γαλλία και Γερμανία για τα σημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα, τονίζοντας «φέρουν βαριά ευθύνη η Γαλλία και η Γερμανία διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000».

Ωστόσο επιμένει ότι «η αμαρτωλή δημοσιονομική διαχείριση» αφορά αποκλειστικά συγκεκριμένες κυβερνήσεις και όχι το σύνολο της ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, δεν θα κηρύξει πτώχευση».forza-grecia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails