26 Μαΐου 2011

Το τέλος του κόσμου… θα αργήσει πέντε μήνες...τελικά!!!

Η Ημέρα της Κρίσεως δεν ήρθε την 21η Μαΐου και ο «τηλε-ιεροκύρηκας» Χάρολντ Κάμπινγκ αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους οπαδούς του, επιστρέφοντας όμως με μια νέα εσχατολογική πρόβλεψη: η «Αποκάλυψη» θα έρθει στις 21 Οκτωβρίου,...

δηλαδή σε περίπου πέντε μήνες.

Από τηλεοπτικό σόου του αμερικανικού δικτύου Family Radio υποστήριξε ότι «δεν ήταν όσο ακριβής θα ήθελε στους υπολογισμούς του» και ότι έπεσε έξω περίπου πέντε μήνες.

Παραδέχτηκε επίσης ότι πέρασε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, όταν την αυγή της 21ης Μαΐου δεν αναλήφθηκε η ψυχή του στους ουρανούς. Σημείωσε όμως ότι η συγκεκριμένη ημέρα αποτέλεσε μια «πνευματική» Ημέρα της Κρίσεως.

Ο πλανήτης θα καταστραφεί ολοκληρωτικά στις 21 Οκτωβρίου. Όμως, η πνευματική «διαλογή» ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, οπότε, ο Κάμπινγκ τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να δαπανώνται χρήματα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για την Αποκάλυψη, μέσω του δικτύου του. Όσοι σώθηκαν, σώθηκαν…

«Πάντα λέγαμε ότι η 21η Μαΐου είναι η 'μέρα', όμως δεν καταλάβαμε συνολικά το πνευματικό μήνυμα. Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο μια κατηγορία ανθρώπων που θα σωθεί», είπε.

Οι οπαδοί του κινήματος του Χάρολντ Κάμπινγκ είχαν δαπανήσει χιλιάδες δολάρια παγκοσμίως για να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας συνταξιούχος από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ξόδεψε 140 χιλιάδες δολάρια από τις αποταμιεύσεις του σε αυτό τον «ιερό» σκοπό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 89χρονος πρώην πολιτικός μηχανικός δεν επαληθεύεται, καθώς είχε προβλέψει και πάλι το τέλος του κόσμου το 1994 και τότε είχε δικαιολογηθεί ότι η αποτυχία του οφειλόταν σε μαθηματικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails