19 Μαΐου 2011

Και πάλι κενό ασφάλειας στο δίκτυο του Playstation

Οι χάκερ έχουν γίνει όλο και πιο επιτήδειοι στις προσπάθειές τους να «τρυπώσουν» στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Microsoft, κατά μέσο όρο, ένα στα 14 προγράμματα λογισμικού που οι χρήστες «κατεβάζουν»...

στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, περιέχουν κάποιου είδους κακόβουλο κώδικα.

Όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι χάκερ χρησιμοποιούν περισσότερο νοητικά «τρικ» παρά ικανότητες προγραμματισμού, καθώς θεωρούν ότι καλύτερα μπορούν να ξεγελάσουν ένα χρήστη να «κατεβάσει» ένα πρόγραμμα που θεωρεί αθώο, ενώ δεν είναι, παρά να εκμεταλλευτούν τα τυχόν κενά ασφαλείας στο λογισμικό.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η τεχνολογία της SmartScreen, από τον Μάρτιο του 2009, όταν πρωτοεμφανίστηκε στον Internet Explorer 8, έχει μπλοκάρει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια απόπειρες χάκερ να εισάγουν αθόρυβα κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των ανυποψίαστων χρηστών.

Εξάλλου, οι εργώδεις προσπάθειες της Sony να αποκαταστήσει το δίκτυο του Playstation, μετά τη σοβαρή επίθεση που δέχτηκε από χάκερ, αντιμετώπισαν νέα προβλήματα, καθώς η εταιρία ανακάλυψε ένα νέο κενό ασφαλείας που οι χάκερ δυνητικά θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αλλαγή των κωδικών ασφαλείας (passwords) από τους χρήστες και η Sony αναγκάστηκε προσωρινά να αναστείλει και πάλι τη λειτουργία ορισμένων σελίδων του δικτύου Playstation και της συγγενικής online υπηρεσίας Qriocity μέχρι να «κλείσει» το κενό. Η εταιρία, διευκρίνισε πάντως, ότι αυτή τη φορά δεν εμπλεκόταν κάποιος χάκερ, αλλά ενήργησε μόνη της για προληπτικούς λόγους.

Οι χρήστες του δικτύου μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό τους απευθείας μέσω της συσκευής τους PS3 ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του PSN, όταν οι σχετικές σελίδες σύντομα αποκατασταθούν. Το δίκτυο PSN συνδέει τις κονσόλες του Playstation μέσω διαδικτύου, ώστε οι χρήστες να παίζουν online games, να «κατεβάζουν» ταινίες ή τραγούδια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails