11 Φεβρουαρίου 2012

Αμερικανοί πεζοναύτες φωτογραφήθηκαν με ναζιστικό σύμβολο!

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ SS!!!

Νέο κρούσμα «μη αποδεκτής» συμπεριφοράς από στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν...

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο αμερικανών πεζοναυτών που ουρούσαν πάνω σε πτώματα Ταλιμπάν βγήκε στη δημοσιότητα μία «αναμνηστική» φωτογραφία πεζοναυτών ελεύθερων σκοπευτών στο Αφγανιστάν, μπροστά από μια αμερικανική σημαία και άλλη μια σημαία το λογότυπο της οποίας μοιάζει εκπληκτικά με εκείνο των SS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντισυνταγματάρχη Στιούαρτ Απτον, η χρήση της ναζιστικής σημαίας «δεν είναι αποδεκτή» και το σώμα των πεζοναυτών θα αντιμετωπίσει το ζήτημα - χωρίς όμως να προσδιορισθούν τα μέτρα που ελήφθησαν για τον σκοπό αυτόν.

Ο Απτον δήλωσε επίσης ότι οι πεζοναύτες που απεικονίζονται στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 στην αφγανική επαρχία Σανγκίν, δεν ανήκουν πλέον στην εν λόγω ομάδα.

Τα SS αποτελούσαν την αστυνομική και στρατιωτική δύναμη του ναζιστικού κόμματος, σώμα που δεν ανήκε στον τακτικό στρατό της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέλη τους ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ μονάδες των SS ευθύνονταν για σημαντικά εγκλήματα πολέμου και διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στο ολοκαύτωμα εκατομμυρίων Εβραίων, αθίγγανων και άλλων κοινωνικών ομάδων που οι ναζί θεωρούσαν ανεπιθύμητους - εξ ου και η ανακήρυξή τους σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Νυρεμβέργης.

Το Στρατιωτικό Ιδρυμα Θρησκευτικής Ελευθερίας στην Ουάσινγκτον δήλωσε εξοργισμένο από το γεγονός και ζήτησε πλήρη έρευνα για τα μέλη της φωτογραφίας.

Ο Μίκι Γουάινσταϊν του Ιδρύματος δήλωσε ότι δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από πρώην πεζοναύτες οι οποίοι νιώθουν προσβεβλημένοι από τη φωτογραφία, αλλά και από ένα μέλος της οργάνωσής του που είναι επιζήσας του Αουσβιτς.

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails