19 Μαρτίου 2012

Μπαταρία που "τσακίζει" με πάχος 0.3 χιλιοστά

Η μπαταρία έχει πάχος μόλις 0.3 χιλιοστά και είναι τόσο εύκαμπτη που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ρούχα και άλλες ευαίσθητες συσκευές...

Κατασκευαστής είναι η Ιαπωνική NEC και τα εντυπωσιακά στοιχεία πάνω της δεν είναι μόνο το μέγεθός της και ο εύκαμπτος χαρακτήρα της.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 30 δευτερόλεπτα ενώ μετά από 500 φορτίσεις μπορεί και διατηρεί το 75% του ηλεκτρικού φορτίου της.

Έχει κατασκευαστεί από οργανικό πολυμερές και χρησιμοποιούνται εκτυπωτικές τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ημέρες να εφαρμόζονται οι συγκεκριμένες μπαταρίες σε χρεωστικές κάρτες και άλλες έξυπνες κάρτες και κλειδιά.

Η χρήση της μπαταρίας πάνω σε πιστωτικές κάρτες θα επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει το υπόλοιπο του λογαριασμού του σε μια οθόνη ενσωματωμένη πάνω στην κάρτα.

Αν και η ευρεία κυκλοφορία μιας τέτοιας μπαταρίας θα αργήσει να έρθει, η NEC σκοπεύει να την ενσωματώσει σε μια πιλοτική σειρά προϊόντων μέσα στο 2013 όπως για παράδειγμα σε επίπεδες οθόνες διαφόρων προϊόντων.

Η μπαταρία θα είχε εφαρμογή και στα ρούχα δίνοντας νέες δυνατότητες και επιλογές στο ρουχισμό μας.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails