16 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαδήλωση για το Σουδάν

Ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ συνελήφθη σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον...

Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ για την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και ο πατέρας του Τζορτζ, Νικ, και ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Μόραν, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Οι συλλήψεις ακολούθησαν τρεις προειδοποιήσεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν από το έδαφος της πρεσβείας, τις οποίες οι συλληφθέντες αγνόησαν.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν το γεγονός, ο ηθοποιός είπε ότι ζητά από την κυβέρνηση του Σουδάν να επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να στείλει στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια στο νότο, «προτού η κατάσταση να εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη».

Πρόσφατα ο Κλούνεϊ είχε επισκεφθεί το Νότιο Κορντοφάν, μια επαρχία του Σουδάν που μαστίζεται από λιμό εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ανταρτών οι οποίοι επιδιώκουν την ένωση της περιοχής με το νεοσύστατο Νότιο Σουδάν. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» επειδή εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails