22 Αυγούστου 2012

O «Σιδηρούς Θόλος» του Ισραήλ και πώς θα αλλάξει το καλειδοσκόπιο της Μέσης Ανατολής

Του IlyaKramnik Voice of Russia και πρακτορείο ΤΑSS 22 Aυγούστου 2012 Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους Την Κυριακή, 19 Αυγούστου, το Ισραήλ εγκατέστησε στα σύνορα με την Αίγυπτο το σύστημα τακτικής αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος». Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε,..
στο Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.{Peiratik0: Κάποιοι παρατηρητές αναφέρουν πως αυτή ήταν η αντιπυραυλική ομπρέλα, τα σχέδια της οποίας κατέθεσε μεταξύ άλλων, ο μεγάλος 'άγνωστος' εφευρέτης Γ.Γκιόλβας στον Κ.Καραμανλή Α΄, πριν πολλά χρόνια για την προστασία της πατρίδος μας. Ο τότε υπουργός μετά δυο ημερών περίπου παρέδωσε τα σχέδια στο Ισραήλ..Έπειτα προάχθηκε σε πρωθυπουργό της Ελλάδας.} Η κατάσταση στα νότια σύνορα του Ισραήλ οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά τις ένοπλες προβοκάτσιες που πραγματοποίησαν στο Σινά Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές....
Η «αραβική άνοιξη» απειλεί να αλλάξει πλήρως τον συσχετισμό δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Το πρώτο καμπανάκι που προειδοποιούσε για παρόμοιες μεταβολές ήταν η όξυνση της κατάστασης στο Σινά. «Η αστάθεια στη χερσόνησο μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής, Yevgeni Satanovski.
Κατά παράβαση της Συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ, δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία με το Ισραήλ για μη είσοδο αιγυπτιακών τεθωρακισμένων και αεροπορίας στη χερσόνησο του Σινά. Επίσης, κατά παράβαση της ίδιας συνθήκης, οι εξαγωγές ενεργειακών πόρων στο Ισραήλ μέσω του Δέλτα του Νείλου διακόπηκαν. Οι 15 εκρήξεις που έγιναν μέσα σ’ ένα χρόνο αποδεικνύουν ότι η Αίγυπτος δεν ελέγχει καν το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της, που είναι απαραίτητο για την επιβίωση της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας.
Το αποτέλεσμα είναι οι Ισραηλινοί να ετοιμάζονται για πόλεμο, ανεξάρτητα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα διεξαχθεί με την ιρανική κατασκοπεία ή θα είναι πόλεμος με τους μαχητές της Αλ-Κάιντα, η οποία ελέγχει τη μισή έκταση του βόρειου τμήματος της χερσονήσου του Σινά. Όπως είναι ήδη γνωστό, το Ιράν οργανώνει πυρήνες της Χεζμπολάχ στη χερσόνησο, ώστε μέσω των δράσεων της οργάνωσης αυτής να αποκλειστεί το Ισραήλ σε κλοιό από δύο πλευρές.kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails