29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Θιβετανική Άσκηση του Παραδόξου


















Βήμα Πρώτο :

 Υπόβαθρο:

 Σε προηγούμενα αγγελικά μηνύματα έγιναν κάποιες αναφορές σε μία αρχαία άσκηση η οποία επιτρέπει στον εγκέφαλο να κάνει 4 πράγματα ταυτοχρόνως.

 Η Ιστορία μας λέει ότι αυτή η άσκηση ήταν κρατικό μυστικό στο αρχαίο Θιβέτ και ότι από τους υψηλά εκπαιδευμένους Θιβετανούς κυβερνήτες στο Νεπάλ ζητείτο να κάνουν αυτήν την άσκηση ώς ζήτημα κρατικής ασφαλείας.

 Το να κάνεις 4 πράγματα ταυτοχρόνως είναι απαραίτητο για να αναπτύξεις την ολο-εγκεφαλική λειτουργία γιά την φώτιση και την κυριότητα. Στην ολο-εγκεφαλική συνείδηση το άτομο βρίσκεται σε μία κατάσταση καθαρής ύπαρξης και θέλησης, κύματα Δέλτα, ταυτοχρόνως βρίσκεται σε μία κατάσταση βαθιάς εσωτερικής σκέψης, κύματα Θήτα, αισθάνεται, ρέει, νιώθει τον φυσικό κόσμο και μεταβάλλεται με τα κύματα Άλφα , ενώ παραμένει ενήμερος/η των 5 αισθήσεων , της λογικής και της μνήμης, κύματα Βήτα.

 Κατά την φώτιση τα μοτίβα των 4 διαφορετικών εγκεφαλικών κυμάτων εναλλάσσονται με τέλειο ρυθμό.

 Η ενέργεια εναλλάσσεται ανάμεσα στην ΘΕΛΗΣΗ - ΣΚΕΨΗ και στην ΑΙΣΘΗΣΗ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ή ανάμεσα στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Πυροδοτούνται ανα ζεύγη, τα Δέλτα και τα Θήτα και έπειτα τα άλλα δύο, τα Άλφα και τα Βήτα με έναν ρυθμικό τρόπο παρόμοιο με τον REM τρόπο([rapid eye movement] πολύ γρήγορη κίνηση του ματιού) που λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια του ονειρικού χρόνου.

 Τα 4 επίπεδα της ολο-εγκεφαλικής σκέψεως είναι:

 Τα εγκεφαλικά κύματα Δέλτα που παράγουν μία κατάσταση καθαρής ύπαρξης, χαρακτηρίζονται από τον πολύ αργό κυματισμό, περίπου 1 έως 4 κυματισμοί το δευτερόλεπτο (OPS oscillations per second). Αυτή είναι η έδρα της ΘΕΛΗΣΗΣ, ή επιθυμίας. Αυτή είναι η κυρίαρχη εγκεφαλική κατάσταση των νηπίων.


 Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα που παράγουν μία κατάσταση βαθιάς εσωτερικής σκέψης, περίπου 4 έως 6 OPS. Αυτή είναι ή κυρίαρχη κατάσταση στα μικρά παιδιά.


 Τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα που παράγουν αισθήματα και συναισθήματα και λαμβάνουν αισθήματα και συναισθήματα από τους άλλους, περίπου 6 έως 12 OPS. Όλες οι ψυχικές δραστηριότητες βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή. Αυτή είναι η κυρίαρχη εγκεφαλική κατάσταση των εφήβων.


 Τα εγκεφαλικά κύματα Βήτα τα οποία παράγουν τις 5 αισθήσεις, την μνήμη, την λογική γραμμική σκέψη και την γλώσσα, περίπου από 12 OPS και πάνω. Αυτή είναι η κυρίαρχη εγκεφαλική κατάσταση των ενηλίκων.


 Οι ακόλουθες φυσικές και φανταστικές ασκήσεις οδηγούν στην τελική άσκηση κατά την οποία όλα τα 4 μέρη του εγκεφάλου πυροδοτούνται ταυτόχρονα, και με λίγη ακόμα περισσότερη εξάσκηση ο εγκέφαλος συνηθίζει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο αυτόματα.

 Ο σκοπός του ΠΡΩΤΟΥ βήματος είναι να εκτελεστεί μία απλή φυσική κίνηση με ολοκληρωτική προσοχή και επίγνωση όλων των σωματικών αισθήσεων.

 Είναι σημαντικό να είστε Έντονα Ενήμεροι των σωματικών αισθήσεων αυτής της κίνησης.

 Εάν εργάζεστε σε περιορισμένο χώρο, μπορείτε να υποκαταστήσετε την δραστηριότητα που περιγράφεται παρακάτω με κάποια άλλη δραστηριότητα που χρειάζεται λιγότερο χώρο. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη δραστηριότητα, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις ασκήσεις και εφαρμόστε τις προσαρμόζοντας αναλόγως. Οι κινήσεις της ξιφομαχίας είναι οι πραγματικές ασκήσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους Θιβετανούς Κυβερνήτες.

 Θα κάνουμε μία διπλή κίνηση ξιφομαχίας.

 Βρείτε κάτι που να αντιπροσωπεύει ένα ξίφος ή απλά φανταστείτε ότι κρατάτε ένα. Τώρα κάντε μία ξαφνική κίνηση-κάρφωμα εμπρός δεξιά, όπως εάν κάνατε εξάσκηση στην τέχνη της ξιφομαχίας.

 Δώστε μεγάλη προσοχή σε κάθε αίσθηση που βιώνει το σώμα σας. Θα σας χρειαστεί μία ξεκάθαρη σωματική μνήμη αυτών των αισθήσεων αργότερα. Τώρα γυρίστε από την άλλη μεριά. Κάντε την ίδια κίνηση εμπρός αριστερά.

 Μην βιάζεστε να «ξεμπερδεύετε» με αυτές τις κινήσεις. Η ιδέα είναι να προσέχετε με κάθε λεπτομέρεια τις σωματικές σας αισθήσεις κατά την διάρκεια αυτών των κινήσεων. Οι 5 αισθήσεις ή τα κύματα Βήτα είναι ενεργοποιημένα.

 Τώρα γυρίστε και επαναλάβετε. Καρφώστε ξανά στα δεξιά. Σκόπιμα, προσεκτικά, δίνοντας προσοχή σε κάθε αίσθηση.

 Γυρίστε. Επιτεθείτε στα αριστερά. Γυρίστε. Επιτεθείτε στα δεξιά.

 Επαναλάβετε μέχρι να αποκτήσετε μία ξεκάθαρη αίσθηση του καρφώματος σε κάθε διεύθυνση μέχρι να νιώσετε εξοικειωμένοι και να απομνημονεύσετε κάθε αίσθηση σε σωματικό επίπεδο.

 *** Να θυμάστε τις αισθήσεις από το παραπάνω επίπεδο των κυμάτων Βήτα.

 [κύματα Βήτα = μνήμη, και οι 5 αισθήσεις]

 Αυτήν τη φορά όταν κάνετε την κίνηση του καρφώματος στα δεξιά, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ και νιώστε ότι το σώμα σας κάνει την κίνηση στα αριστερά.

 Αυτό το φανταστικό επίπεδο της κίνησης του καρφώματος στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είναι στραμμένο το σώμα σας, ενεργοποιεί τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα καθώς ΝΙΩΘΕΤΕ τις φανταστικές αισθήσεις και τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα καθώς ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΕ την κίνηση.

 Η φανταστική δραστηριότητα της επίθεσης πρός τα αριστερά καθώς το φυσικό σώμα κινείται πρός τα δεξιά επαναλαμβάνεται συχνά με τόσο ζωντανή φαντασία ώστε να την νιώθετε στην πραγματικότητα πιό αληθινή από αυτό που κάνει στα αλήθεια το φυσικό σώμα.

 Εάν μπορούσε μία κάμερα να κινηματογραφήσει συγχρόνως την δραστηριότητα των 2 σωμάτων (στέρεο και φανταστικό) που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις θα τα βλέπαμε να σχηματίζουν ένα σχήμα V .

 Τώρα γυρίστε. Αφήστε το φυσικό σας σώμα να καρφώσει με το ξίφος προς στα αριστερά , Ενώ εσείς ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ότι καρφώνετε στα δεξιά.

 Η προσοχή σας είναι τόσο ολοκληρωτικά εστιασμένη στο φανταστικό σας σώμα, το οποίο κάνει την κίνηση πρός τα δεξιά, ώστε σας είναι πολύ πιό αληθινό από αυτό που κάνει το φυσικό σας σώμα, το οποίο κινείται πρός τα αριστερά.

 Το μυαλό σας είναι πλήρως δεσμευμένο στην αίσθηση και την ιδέα της φανταστικής σωματικής εμπειρίας,την στιγμή που το φυσικό σώμα δρά στην αντίθετη κατεύθυνση.

 Το φυσικό σώμα λειτουργεί από μόνο του σαν να εκτελεί μία μηχανική δραστηριότητα όπως την δακτυλογράφηση ή την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.

 Πολλές παραλλαγές αυτού του θέματος μπορούν να γίνουν σε περιορισμένους χώρους. Κάθε διπλή δράση, όπως η κίνηση ενός μολυβιού στα δεξιά ενώ φαντάζεστε την κίνηση στα αριστερά, είναι αρκετή για αυτό το μέρος της ολο-εγκεφαλικής άσκησης.

 Κινείστε τα νοητικά σας μάτια στην μία κατεύθυνση ενώ τα φυσικά σας μάτια κινούνται στην άλλη. Ή προσπαθήστε να χαμηλώνετε το κεφάλι σας ενώ με την φαντασία σας το ανασηκώνετε. Δοκιμάστε να κοιτάτε και να βαδίζετε προς μία κατεύθυνση ενώ φαντάζεστε ότι κοιτάτε και βαδίζετε πρός κάποια άλλη κατεύθυνση.

 Η παροχή του αίματος στον εγκέφαλο αυξάνεται πολύ με αυτόν τον τύπο της άσκησης.


 Βήμα Δεύτερο:


 Συνοπτικά

 Στην τελευταία άσκηση μάθαμε πώς να φανταζόμαστε ζωντανά και να νιώθουμε τους εαυτούς μας να εκτελούν μία δραστηριότητα που είναι το «είδωλο στον καθρέφτη» της δραστηριότητας που το φυσικό μας σώμα εκτελεί εκείνη την στιγμή. Αυτό επέτρεψε στον εγκέφαλο να κάνει 2 πράγματα ταυτοχρόνως.

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ :

 **********

 Ξανά θα κάνουμε 2 πράγματα ταυτόχρονα.

Αυτή την φορά θα περπατήσουμε 4 βήματα εμπρός.

 ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΒΗΜΑ.

 [Ενεργοποιεί τα κύματα Βήτα και τις 5 αισθήσεις]. Μην γυρίσετε σε άλλη κατεύθυνση.

 Στραμμένοι ακόμα στην ίδια κατεύθυνση, κάντε 4 βήματα προς τα πίσω. Δώστε προσοχή σε κάθε φυσική αίσθηση καθώς το κάνετε. Τώρα κάντε ξανά 4 βήματα εμπρός.


 Τώρα 4 βήματα προς τα πίσω. Κάντε το αυτό μέχρι να το αποτυπώσετε ξεκάθαρα.

 Να θυμάστε ότι είστε στραμμένοι προς την ίδια κατεύθυνση όλη την ώρα, αλλά τον μισό χρόνο βαδίζετε προς τα εμπρός και τον άλλο μισό προς τα πίσω. 

Τώρα είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα :

 ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ τώρα και ΝΙΩΣΤΕ τον εαυτόν σας να βαδίζει 4 βήματα προς τα πίσω, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ το φυσικό σας σώμα βαδίζει 4 βήματα προς τα εμπρός. [Ενεργοποιούνται τα κύματα Άλφα και Θήτα].

 Έπειτα ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τον εαυτό σας να βαδίζει 4 βήματα προς τα εμπρός ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ το φυσικό σας σώμα βαδίζει 4 βήματα προς τα ΠΙΣΩ.

 Επαναλάβετέ το μέχρις ότου η φανταστική δραστηριότητα να είναι περισσότερο αληθινή στην συνείδησή σας από αυτό που κάνει το φυσικό σας σώμα και μέχρι να μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα.

 Με την φαντασία σας, ο εαυτός σας θα διέρχεται εμπρός και πίσω με ευκολία.

 Ίσως να νιώσετε το κεφάλι σας να «ελαφραίνει» στην αρχή επειδή ο εγκέφαλος λαμβάνει αυξημένη ποσότητα αίματος.

 Να θυμάστε ότι πρέπει να νιώθετε το φανταστικό πιο αληθινό και ζωντανό από το φυσικό.

 Εάν «κατακτήσετε» αυτό το στάδιο, τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Στο τέλος της επόμενης φάσης, ο εγκέφαλός σας θα κάνει 4 πράγματα ταυτόχρονα.

 Όπως όταν κάποιος μαθαίνει να κάνει ποδήλατο, έτσι και σείς δεν θα ξεχάσετε ποτέ αλλά ούτε και θα χάσετε αυτήν την ικανότητα. Να εξασκήστε τακτικά.

 Από την στιγμή που ο εγκέφαλός συνηθίσει να κάνει 4 πράγματα ταυτοχρόνως, θα σας είναι εύκολο να το εφαρμόσετε σε διαλογισμούς των Θεϊκών αρετών οι οποίοι παράγουν συνειδητά και ταυτόχρονα εγκεφαλικά κύματα Βήτα, Άλφα, Θήτα και Δέλτα.

 Αυτό σημαίνει ότι θα είστε ικανοί να νιώθετε ΕΝΑ με την Συμπαντική Συνείδηση μέσα από την Καθαρή Ύπαρξη των κυμάτων Δέλτα, να δημιουργείτε βαθιά μέσα στον εσωτερικό σας κόσμο με τα κύματα Θήτα, να αισθάνεστε μέσα από τα κύματα Άλφα και να είστε σε πλήρη εγρήγορση των 5 αισθήσεων, της μνήμης, και της λογικής μέσα από τα κύματα Βήτα όλα αυτά ταυτόχρονα και χωρίς προσπάθεια.

 Βήμα τρίτο :

 Αυτή είναι η τελευταία φάση της Αρχαίας Άσκησης του Θιβετανικού Παραδόξου.

 Τώρα προσθέτετε 2 ακόμα κινήσεις σε αυτήν που μάθατε στο δεύτερο μέρος.

 Κρατήστε και τις 2 παλάμες σας μπροστά σας με τους αγκώνες τεντωμένους, όπως εάν σπρώχνατε.

Κινείστε και τις 2 παλάμες σας αργά σε δεξιόστροφους κύκλους ενώ ταυτόχρονα κάνετε 4 βήματα εμπρός.

 Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να μπορείτε να το κάνετε αυτόματα και εύκολα, και να θυμάστε με ζωντάνια όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα αυτής της κίνησης.

 Όταν πιά το έχετε κάνει αρκετές φορές, εξασκηθείτε στο άλλο μισό της άσκησης το οποίο είναι το αντίθετο : κάντε 4 βήματα προς τα πίσω ενώ κινείτε τα χέρια σας σε αργούς αριστερόστροφους κύκλους.

 Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να μπορείτε να το κάνετε αυτόματα και εύκολα, και να θυμάστε με ζωντάνια όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα αυτής της κίνησης.

 Είναι σημαντικό να πάρετε τον χρόνο σας και να μην βιαστείτε κάνοντας αυτές τις ασκήσεις. Επαναλάβετε μέχρι το σώμα σας να εντυπώσει τις αισθήσεις.

 Περνώντας τον απαιτούμενο χρόνο κάνοντας επαναλήψεις αυτών των κινήσεων έως ότου το μηχανικό μέρος του εγκεφάλου τις απορροφήσει εντελώς, κάνετε το επόμενο βήμα πραγματικά εύκολο.

 Τελικό Βήμα :

 Κάντε 4 βήματα προς τα εμπρός, κινώντας τις παλάμες σε αργούς δεξιόστροφους κύκλους, ενώ ταυτόχρονα ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ότι κινείστε 4 βήματα προς τα πίσω και κινείτε τα χέρια σε αργούς αριστερόστροφους κύκλους.

 Κατόπιν αντιστρέψτε. Κινείστε το φυσικό σας σώμα 4 βήματα προς τα πίσω κάνοντας αργούς αριστερόστροφους κύκλους με τις παλάμες σας , ενώ ταυτόχρονα ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ότι κινείστε 4 βήματα προς τα εμπρός με τις παλάμες σας να κινούνται σε δεξιόστροφους κύκλους.

 ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ!

 Επαναλάβατε.

 Το φυσικό σας σώμα κινείται μπροστά 4 βήματα και τα χέρια σας κινούνται σε δεξιόστροφους κύκλους καθώς με ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ να βαδίζει 4 βήματα ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.
Επαναλάβετε για 10 περίπου λεπτά.

 Ίσως στην αρχή να νιώσετε ζαλάδα, καθώς ο εγκέφαλος δέχεται περισσότερο αίμα από όσο έχει συνηθίσει. Αυτή η ζαλάδα θα μειώνεται βαθμιαία και τελικά εξαφανίζεται εντελώς αφού κάνετε αυτήν την άσκηση κάποιες φορές. Ο εγκέφαλος θα προσαρμοστεί στην παροχή του αίματος , του να κάνεις 4 πράγματα συγχρόνως.

 Καθώς εξασκείστε στο μέλλον, ίσως αποφασίσετε να παραλείψετε τις προκαταρκτικές ασκήσεις και πάτε κατευθείαν στην τελευταία άσκηση κάνοντας 4 πράγματα συγχρόνως.

 Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος των οδηγιών, όταν κάποιος μάθει μία φορά να κάνει ποδήλατο ή να δακτυλογραφεί, ποτέ δεν το ξεχνά, έτσι και ο εγκέφαλος από την στιγμή που έχει κατακτήσει αυτήν την άσκηση δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει πώς να κάνει 4 πράγματα συγχρόνως.

 Όσο περισσότερο εξασκείστε σε αυτό, τόσο πιο εύκολο και γρήγορο και καλύτερο γίνεται, καθώς ο εγκέφαλος συνηθίζει.

 Όταν βιώσετε για πρώτη φορά πως είναι να σκέπτεστε χωρίς προσπάθεια σε 4 επίπεδα ταυτοχρόνως μέσα στην καθημερινότητά σας, ίσως και να εκπλαγείτε ευχάριστα.


 ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ.




http://r-u-sirius.net/main1/index.php/esoteriki-filosofia/tibetaniki-askisi-paradoxou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails