8 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ

Η διάταξη του χώρου και του χρόνου σε επίπεδα που δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι να κατανοήσουν και τόσο εύκολα στην εποχή μας,..
είναι κάτι που ίσως μας συμβαίνει ως πράξη στην ζωή μας κάποιες στιγμές αλλά αδυνατούμε εκείνη την στιγμή να αντιληφθούμε. Το 1955 ο Τσάρλι Γουόλκερ περπατούσε σε μία ερημική παραλία συζητώντας με τον φίλο του, αγνώστων στοιχείων. Κάποια στιγμή χωρίς καλά καλά να το αντιληφθεί, μιλούσε εντελώς μόνος. Δεν υπήρχε κανείς εκεί ώστε να τον ακούει και να του απαντά.Κι όμως, αυτό το περιστατικό, δεν σχολιάστηκε ποτέ από τον ίδιο δίνοντάς του κάποια ιδιαίτερη σημασία. Το 1978 στην ίδια παραλία συνέβη το εντελώς περίεργο. Στην ίδια βόλτα που συνήθιζε να κάνει σχεδόν κάθε ημέρα, πρόσεξε πως συνομιλούσε με τον φίλο του συνεχίζοντας μάλιστα την συζήτηση από το σημείο ακριβώς που είχε μείνει....
Το 1975 αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι Νέα Υόρκη, πέρασε τον Ατλαντικό όπως λογικά θα έκανε κάθε αεροσκάφος που θα έπρεπε να κάνει ένα δρομολόγιο από Ευρώπη προς ΗΠΑ. Το αεροσκάφος ήταν εξίσου λογικό να περάσει μέσα από την περιοχή που σηματοδοτείται ως τρίγωνο των Βερμούδων. Όταν αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Νέα Υόρκη, πρόσεξαν προς μεγάλη τους έκπληξη πως τα ρολόγια τους έδειχναν δέκα λεπτά πίσω. Τι θα μπορούσε να συμβεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους; προφανώς σε κάποιο σημείο της διαδρομής, πάγωσε ο χρόνος για δέκα ολόκληρα λεπτά. Ανάλογα περιστατικά συναντάμε σε αρκετά σημεία του πλανήτη και όλα είναι πολύ συγκεκριμένα, δίνοντας λίγο η πολύ, ανάλογες ενδείξεις. Στον Ατλαντικό σε αρκετά σημεία μάλιστα, τόσο οι δορυφόροι όσο και ερευνητικές αποστολές, εντόπισαν αρχαία καταποντισμένα τμήματα πόλεων. Όχι όμως κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα συμβάντα που προκαλούνται και που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις του χώρου και του χρόνου. Ίσως στο μέλλον να έχουμε μία απάντηση από τον χώρο της έρευνας και της επιστήμης. Ίσως αυτό που ψάχνουμε τόσο μακριά μας, να βρίσκεται τελικά απίστευτα κοντά μας.


www.pame.gr
 skotinoprosopo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails