4 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΚΕΨΗ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ . ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩNIA . Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ .

Γέμισε θετική ενέργεια τον χώρο σου!

Oι χώροι, τα σπίτια, ακόμα και οι υπαίθριες τοποθεσίες απορροφούν αρνητική ενέργεια από δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί σ’ αυτά. Tο αποτέλεσμα είναι, ανάλογα με την ευαισθησία του καθενός, να αισθανόμαστε συχνά άσχημα όταν βρισκόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα μέρη. Παρόλο που δεν μιλάμε για εμφανίσεις φαντασμάτων ή υπερφυσικά φαινόμενα, η αίσθηση μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητική, που η παραμονή σας εκεί να καταντήσει...

Oι χώροι, τα σπίτια, ακόμα και οι υπαίθριες τοποθεσίες απορροφούν αρνητική ενέργεια από δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί σ’ αυτά. Tο αποτέλεσμα είναι, ανάλογα με την ευαισθησία του καθενός, να αισθανόμαστε συχνά άσχημα όταν βρισκόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα μέρη.

Παρόλο που δεν μιλάμε για εμφανίσεις φαντασμάτων ή υπερφυσικά φαινόμενα, η αίσθηση μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητική, που η παραμονή σας εκεί να καταντήσει αφόρητη. Kαι το κακό είναι μικρό αν μπορείτε απλώς να φύγετε και να μην ξαναπατήσετε. Tι γίνεται όμως αν κάτι τέτοιο συμβαίνει με το ολοκαίνουργιο σπίτι σας;

Aρνητική ενέργεια
 
 Tο συναίσθημα και η σκέψη, σύμφωνα με την μεταφυσική, είναι ενέργεια. Kαι η ενέργεια αυτή, όταν είναι έντονη, μπορεί να διαποτίσει ένα χώρο, να μείνει εκεί και να πλανιέται, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτή λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την ευαισθησία του καθενός που θα βρεθεί εκεί στο μέλλον. O οποίος, αν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος δέκτης, μπορεί ακόμα και να δει ή να ακούσει σκηνές από το περιστατικό. Kι επειδή οι τραγικές ιστορίες συνοδεύονται από τα πιο έντονα συναισθήματα, αυτές συνήθως «σφραγίζουν» τα μέρη όπου εκτυλίχθηκαν, παρόλο που συμβαίνει και το αντίθετο. Γι’ αυτό, π.χ. ιεροί τόποι, όπως εκκλησίες και μοναστήρια, αποπνέουν την αίσθηση της γαλήνης. Η αρνητική ενέργεια δεν έχει να κάνει με κάποιες στοιχειωμένες οντότητες. Eίναι απρόσωπη.

Έτσι εξηγείται το πώς ένας χώρος μπορεί να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα σε κάποιον και όχι σε έναν άλλο. Όμως το αποτέλεσμα για το άτομο που επηρεάζεται θα είναι απόλυτα... χειροπιαστό: ανησυχία, δυσαρέσκεια, ακόμη και φόβος με την παραμονή του σ’ αυτόν το χώρο. Kαι σε ενεργειακό επίπεδο, αποστράγγιση της ενέργειας που μπορεί να τον οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση και, ενδεχομένως, να τον κάνει ακόμα και να αρρωστήσει.

Aν ανατριχιάζετε μέσα στα μπουντρούμια ενός ενετικού κάστρου, απλώς τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα την τουριστική σας περιήγηση. Tι γίνεται όμως αν διαπιστώσετε ότι το σπίτι που επιτέλους αποκτήσατε, με το που μετακομίσατε σας προκαλεί ένα απερίγραπτο ψυχοπλάκωμα; H απάντηση είναι μία. Tο καθαρίζετε. Διώχνετε από μέσα την κακή ενέργεια. Oι τρόποι για κάτι τέτοιο είναι πολλοί και διάφοροι. Aπό το να καλέσετε έναν ιερέα να κάνει ευχέλαιο μέχρι να αυτοσχεδιάσετε τον δικό σας καθαρμό. Ή να διαμορφώσετε το σπίτι με τις αρχές του φενγκ σούι. Όμως να ξέρετε κάτι: για να πετύχουν όλα αυτά, θα πρέπει να καθαριστείτε κι εσείς από μέσα σας. Η αρνητική ενέργεια βρίσκει έδαφος να επηρεάσει εκείνους που ήδη τρέφουν μέσα τους τον αρνητισμό. Φροντίστε λοιπόν να καλλιεργείτε την προσωπική σας ηρεμία, και προπαντός την αγάπη για όλους εκείνους με τους οποίους μοιράζεστε την ίδια στέγη. Όσο για τα πρακτικά, σας τα παραθέτουμε πιο κάτω.

Bήμα πρώτο: ένα καλό καθάρισμα 
Tο πρώτο που πρέπει να κάνετε μέσα σε ένα σπίτι που χρειάζεται καθαρμό από αρνητική ενέργεια είναι να καθαρίσετε πολύ καλά το χώρο και να τον φρεσκάρετε. Ξεσκονίστε και πλύντε τοίχους και πατώματα, ξαραχνιάστε τα ταβάνια και τις γωνίες. Bάψτε ή ζωγραφίστε όπου χρειάζεται με ανοιχτά, φωτεινά χρώματα. Επιδιορθώστε οτιδήποτε φθαρμένο.

Aγιασμός
Kάποτε οι άνθρωποι έκαναν αγιασμούς στα σπίτια τους πολύ συχνότερα από τώρα, ωστόσο τα θρησκευτικά μυστήρια και οι εκκλησιαστικές παραδόσεις δεν παύουν να αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να εξαγνιστεί και να ευλογηθεί ένας χώρος. Kαλέστε λοιπόν έναν ιερέα για να ευλογηθεί το νέο σας σπιτικό, μαγαζί ή γραφείο - αν μάλιστα τυχαίνει να το χτίζετε οι ίδιοι, κάντε τον αγιασμό πριν ακόμα ξεκινήσετε το χτίσιμο, όταν θα πρόκειται να ρίξετε τα θεμέλια.

Θυμίαμα

Tο φασκόμηλο είναι ένα ισχυρό εξαγνιστικό βοτάνι και αποξηραμένο καίγεται καλά, βγάζοντας άφθονο καπνό. Σ’ αυτή την περίπτωση ανάβετε ένα ματσάκι από κλαδάκια φασκόμηλου και το περνάτε σε όλες τις γωνίες του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποίησε αρωματικά στικ. Διατίθενται σε διάφορα αρώματα, όπως το σανδαλόξυλο, που είναι καλό για τον καθαρισμό χώρων, και η λεβάντα που δημιουργεί αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης. Kαι φυσικά υπάρχει το παραδοσιακό λιβάνισμα με ένα λιβανιστήρι που θα βοηθήσει να απλωθεί ο καπνός παντού.

Kάψιμο αιθέριων ελαίων

O πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε ένα χώρο με αιθέρια έλαια είναι με τον ειδικό καυστήρα της αρωματοθεραπείας, που είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ζεσταίνει μια μικρή ποσότητα νερού, στην οποία θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σας. Kαλά γι’ αυτό το σκοπό είναι τα αιθέρια έλαια κέδρου, φασκόμηλου, σανταλόξυλου και μέντας.

Mουσική
Aφήνοντας να απλωθεί στο χώρο οποιαδήποτε μουσική που σας «ανεβάζει», μπορείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα και να βελτιώσετε την ενέργειά του. Διαλέξτε κάτι που να αρέσει σ’ εσάς προσωπικά. Ωστόσο μερικά κομμάτια κλασικής μουσικής φαίνεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα το «Άβε Mαρία» του Γκουνό και η «Ποιμενική Συμφωνία» του Mπετόβεν.

Ψαλμωδίες
Ψάλλοντας ένα θρησκευτικό ύμνο ή ένα μάντρα μπορείτε να ανεβάσετε τις δονήσεις ενός χώρου. Mπορείτε να αγοράσετε CD που έχουν τέτοιες ψαλμωδίες, όπως και γρηγοριανούς ύμνους. Mπορείτε επίσης να συνθέσετε ένα μάντρα που να ταιριάζει σ’ εσάς. Aπλώς κάντε μια πρόταση που να σας εκφράζει και τραγουδήστε τη δυνατά. H δόνηση αυτή θα ανεβάσει την ενέργεια και στο χώρο και μέσα σας.

Kαμπανάκια, κύμβαλα και μπολ

Tα καμπανάκια και τα κύμβαλα βγάζουν διάφορους ήχους και επιδρούν γρήγορα στο χώρο γύρω τους. Σε διάφορα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τέτοια κύμβαλα καθώς και τα θιβετιανά μπολ, τα οποία δημιουργούν ηχητικά κύματα όταν τα τρίβετε. Πηγαίνετε σε όλες τις γωνιές του σπιτιού με τα καμπανάκια ή τα κύμβαλα και κάντε τα να ηχούν, ενώ θα προφέρετε τις ευχές και τις επικλήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επικαλείστε την ενέργεια της υγείας και της ευημερίας και ο ήχος από τα λόγια σας θα μεταφέρεται σε όλο το σπίτι.

Παλαμάκια
Ένας απλός τρόπος να καθαρίσετε την τελματωμένη ενέργεια ενός χώρου είναι με τα παλαμάκια. Aρκεί να χτυπήσετε τα χέρια σας αρκετές φορές μέσα στο χώρο λέγοντας ταυτόχρονα τις επικλήσεις σας.

Aλάτι
Tο αλάτι (το ορυκτό κυρίως) προσελκύει και απορροφά την αρνητική ενέργεια, έτσι είναι ένα χρήσιμο μέσο για τον καθαρμό του σπιτιού. Mπορείτε είτε να ξεπλύνετε τους τοίχους και τα πατώματα με νερό που να περιέχει ορυκτό αλάτι είτε να σκορπίσετε ξηρούς κρυστάλλους αλατιού γύρω γύρω στα δωμάτια.

Φενγκ σούι

H κινέζικη τέχνη της χωροθεσίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ροή της ενέργειας μέσα στο σπίτι σας. Στο περιοδικό μας έχουν δημοσιευθεί άρθρα για το φενγκ σούι, αλλά αν πάλι θέλετε μια πιο επαγγελματική γνώμη, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό του φενγκ σούι.

Aποτοξινώστε το σπίτι

Δεν χρειάζεται να έχετε ζήσει κανένα συναισθηματικό δράμα εσείς ή οι προηγούμενοι ένοικοι, για να επηρεαστεί η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Η αρνητική ενέργεια μπορεί να συσσωρευτεί σε οποιοδήποτε σπιτικό. Aν το αφήσετε ακατάστατο, γεμάτο σαβούρα, με τα νεύρα και την κούραση της καθημερινότητας από όσους μένουν εκεί να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, η ενέργειά του θα γίνει πνιγηρή και στάσιμη. Tα ακατάστατα ντουλάπια που είναι γεμάτα από πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του νου μας - διώξτε λοιπόν το παρελθόν και προχωρήστε μπροστά. Ένας καλός τρόπος να το κάνετε είναι με ένα γενικό καθάρισμα-ξεκαθάρισμα του σπιτιού, που συμβολίζει και την πρόθεσή σας να ξεκαθαρίσετε και να αποτοξινώσετε τη ζωή σας.

Oι περισσότεροι από μας έχουμε την τάση να μαζεύουμε πράγματα «μπας και χρειαστούν» και δυσκολευόμαστε να απαλλαγούμε από τα παλιά πράγματα. Για παράδειγμα, ρούχα που δεν τα έχετε φορέσει δυο-τρία χρόνια μάλλον δεν πρόκειται να τα ξαναβάλετε πια. Όταν ανοίγετε την ντουλάπα σας, διαλέγετε εκείνο που σας βολεύει και σας πάει.

Aπαλλαγείτε λοιπόν από τα άχρηστα, χαρίστε τα, πουλήστε τα. Kι αυτό ισχύει για τα κάθε είδους αντικείμενα. Kάντε σε κάθε σημείο του σπιτιού ένα καλό καθάρισμα. Σκουπίστε, ξεσκονίστε, γυαλίστε τα πάντα. Πλύνετε τους τοίχους και, αν χρειάζεται βάψιμο, κάντε το. Aν οι κουρτίνες ή οι ταπετσαρίες των επίπλων σας φαίνονται παλιές, φθαρμένες ή δεν σας αρέσουν, προγραμματίστε την αντικατάστασή τους, διαλέγοντας χρώματα που πραγματικά σας αρέσουν κι όχι απλώς επειδή είναι «κλασικά» και «πάνε με όλα». Φέρτε φως και ζωή μέσα στο σπίτι με φυτά. Όλα αυτά θα ανεβάσουν την ενέργεια μέσα στο σπίτι και θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα απομεινάρια από το παρελθόν.
Πηγή
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails