Σίρλεϊ Βιλανοέβα είναι 33 χρόνων. Κατάγεται από τις Φιλιππίνες, όπου την περιμένουν τέσσερα παιδιά. Επί πέντε χρόνια εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της γενικής προξένου της Ελλάδας στο Αμβούργο της Γερμανίας, Αικατερίνης Δημάκη. Είχαν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα παίρνει 750 ευρώ τον μήνα. Για να εργάζεται συχνά επί 14 ώρες, επτά μέρες την εβδομάδα. Μπορούσε να εγκαταλείπει τη βίλα μόνο έπειτα από ειδική άδεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού κρατικού καναλιού NDR, η Βιλανοέβα καταγγέλλει ότι η πρόξενος αντί του συμφωνημένου ποσού τής έδινε αρχικά 450 ευρώ, την επόμενη χρονιά 500. Συνολικά δηλαδή της χρωστάει περίπου 17.000 ευρώ. Και πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Φιλιππινέζας, ύστερα από έναν καβγά, την απέλυσε, χωρίς να την αφήσει καν να πάρει τα πράγματά της. Δεν έχει ούτε τα χρήματα για το εισιτήριο προς τις Φιλιππίνες, παρόλο που στο συμβόλαιο υπήρχε η σχετική πρόβλεψη. Προσπάθησα να μιλήσω με την κ. Δημάκη στο τηλέφωνο για να ακούσω τη δική της εκδοχή. Δεν θέλησε να το κάνει. Αλλωστε, απολαμβάνει διπλωματική ασυλία, λόγω της θέσης της. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει την υπόθεση και καλύπτει πλήρως τη γενική πρόξενο. Ισχυρίζεται πως η Φιλιππινέζα έφυγε μόνη της από την προξενική κατοικία, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδεια παραμονής της.
Χθες βγήκε η απόφαση για την επίθεση εναντίον των μεταναστών από το Μπανγκλαντές - εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013. H εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας όμως αθώωσε τους δύο από τους τέσσερις και τους άφησε όλους ελεύθερους. Την ίδια στιγμή στα κέντρα κράτησης χιλιάδες μετανάστες, πολλοί εξ αυτών πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές, ζουν φυλακισμένοι επειδή δεν διαθέτουν τα τυπικά έγγραφα. Θυμάμαι ακόμη το βίντεο, τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, που είχε εξασφαλίσει ο συνάδελφος Κώστας Ονισένκο αμέσως μετά την επίθεση. Δέκα εργάτες, τουλάχιστον, ξαπλωμένοι, με αίματα στα πόδια, να βογγούν, ενώ τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Συνολικά τραυματίστηκαν 28. Μόνο ο ένας επιστάτης (ποιος ήταν; ο Ράμπο;) κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης, ο άλλος για συνέργεια.
Παρεμπιπτόντως, χθες δημοσιοποιήθηκε η εισαγγελική εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν. Δεν μας εκπλήσσουν όλα αυτά. Θεωρούνται αναμενόμενα και αυτονόητα. Απλώς τροφοδοτούν λίγο ακόμη τον κυνισμό μας. Μία Φιλιππινέζα, μερικοί Μπανγκλαντεσιανοί, μια χούφτα Αφγανοί δύσκολα μπορούν να βρουν το δίκιο τους εδώ. Ακόμη και αν το βρουν όμως, μαντέψτε ποιοι θα κυκλοφορούν την επόμενη μέρα ελεύθεροι κι ανέμελοι στους ελληνικούς δρόμους. Οι θύτες ή τα θύματα; Έντυπη ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ COMMENTS MAIL TWITTER FACEBOOK INSHARE GOOGLE PLUS ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Αθήνα και ο τουρισμός ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ Θερινές αναταράξεις ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Οκτώ απορίες για τη Γάζα ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ Μύκονος blues ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οκτώ απορίες για τη Γάζα ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μύκονος blues ΠΟΛΙΤΙΚΗ
View the Original article
Το 2026 EV9 GT είναι το πιο σπορ και ισχυρό SUV της Kia
Πριν από 18 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου