16 Μαρτίου 2015

Η τελευταία πράξη της σύντομης ζωής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η τελευταία πράξη της σύντομης ζωής του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Ακολουθώντας τα βήματά του στον τόπο της τραγωδίας - Αυτοκτονία βλέπει ο ιατροδικαστής...

- Ποιός όπλισε το χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη; - Πως έφτασε στην αυτοκτονία;
- Ποιός τον ώθησε να δώσει κατ' αυτό τον τρόπο τέλος στην ζωή του; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα
- Πομπή με την σορό του 20χρονου παλικαριού ξεκίνησε από τα Γιάννενα για την Κρήτη
- Τι αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
- Νομικά κλείνει η υπόθεση λένε οι ποινικολόγοι αφού ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων εκτιμά ότι δεν πρόκειται περί δολοφονικής ενέργειας
- Φως στα αίτια του θανάτου του 20χρονου φοιτητή θα ρίξουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η ιστορία της εξαφάνισης και της τραγικής κατάληξης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αφού ένας νέος άνθρωπος που αγνοείτο εδώ και 38 ημέρες βρέθηκε νεκρός πολύ κοντά από το σημείο που τον είδαν τελευταία φορά.

«Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας» ανέφερε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στις αρμόδιες Αρχές, μετά τη νεκροτομία στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00, αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκειμένου να φύγει με πλοίο από τον Πειραιά, στις 21:00, για την ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή με την αυτοκτονία συνάδει τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος. Το 20χρονο παλικάρι βρέθηκε νεκρό 800 μέτρα από την σχολή του. Το μόνο προθανάτιο τραύμα που φέρει είναι στον δεξί του καρπό και είναι ένα βαθύ κόψιμο στις φλέβες του. Πιθανότατα ο θάνατος να επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα ο θάνατος προκλήθηκε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξί περικάρπιο.

Για την ώρα θανάτου, οι ειδικοί λένε επίσης ότι: Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό. Βρέθηκε σε απόσταση 800 μέτρων από την σχολή και τα ευρήματα της νεκροτομής σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της πέψης. 
Η διαδρομή του Βαγγέλη στον θάνατο

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης το μεσημέρι τις 6ης Φεβρουαρίου, έφυγε από την Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και περπάτησε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Μάλιστα, καταγράφηκε την ώρα που περνούσε έξω από ένα βενζινάδικο.
Μετά από μια απόσταση περίπου 500 μέτρων έστριψε στην οδό Μαβίλη και κατευθύνθηκε προς την λίμνη Παμβώτιδα. Κανείς δεν τον είδε. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, έφτασε σε ένα χωράφι έγαλε ένα μαχαίρι και με το αριστερό του χέρι έκανε ένα βαθύ τραύμα στον δεξί καρπό του. 
Συμφωνα με αξιωματικούς, το μαχαίρι βρέθηκε περίπου 1,5 μέτρο μακριά. Εκεί το παιδί μετά από ακατάσχετη αιμορραγία εξέπνευσε.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης είπε οτι  παρά το γεγονός ότι το πτώμα του άτυχου φοιτητή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, υπάρχουν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων, πιθανών σκυλιών, υπάρχουν βαθιά σημάδια στα χέρια του κυρίως στον δεξιό καρπό, που προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του απελπισμένου παιδιού να κόψει τις φλέβες του. Άλλωστε το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Β. Γιακουμάκη, ενώ ήταν με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του πριν από περίπου 38 ημέρες.

Όπως είπε μιλώντας στο newsit ο θείος του Μάριος Μυρωνάκης:  «...Το μόνο που μας έχει πικράνει είναι ότι το παιδί ήταν σε ένα τόσο προσιτό σημείο και δεν μπορέσαμε να τον βρούμε νωρίτερα».

Και συνέχισε: «Για τις έρευνες τις δικές μου, γιατί εγώ λόγω ιδιότητας είχα επικεντρωθεί στη λίμνη και είχα βγει μέσα στις 15 πρώτες μέρες και είχα πει ότι στη λιμνη το παιδί δεν είναι. Μέσα στη λίμνη είχαμε βουτήξει με δύτες 3 φορές και το είχα αποκλείσει εντελώς. Την έξω περιοχή την έψαχνε η αστυνομία, η ΕΜΑΚ, δηλαδή η οργανωμένη πολιτεία. Οσον αφορά τις έρευνες ξέρω ότι είχαν σηκώσει και τις πέτρες. Όμως από το σημείο που βρέθηκε το παιδί, δεν πέρασε κανείς, κανείς, γι΄αυτό και δεν βρέθηκε. Αν περνούσε κάποιος θα το είχε βρει το παιδί».

Ο κ. Μυρωνάκης μίλησε και για τον χαρακτήρα του Βαγγέλη λέγοντας: 

«Κανένας μας δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο Βαγγέλης μπορούσε να έχει κάνει κακό στον εαυτό του τον ίδιο. Ό,τι του συνέβαινε το αντιμετώπιζε μόνος του χωρίς να το μεταφέρει, γιατί νόμιζε ότι αν έλεγε κάτι θα δημιουργούσε πρόβλημα στους δικούς του και στον περίγυρό του. Το πάλευε μόνος του. Είχε μια λεβεντιά και σκεφτόταν ότι δε θα γίνω εγώ σαν και αυτούς, θα κάνω τη δουλειά μου, για άλλο λόγο ήρθα εδώ (δηλαδή στη σχολή). Ήταν ένα ήπιο παιδί.
Εάν είναι το bullying που τον οδήγησε στην αυτοχειρία, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις με ένταση και θα το μάθουμε. Αν ήταν, σε τι βαθμό και σε τι ένταση. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και όλοι εμείς να μην προδικάζουμε. Σας το λέω εγώ που είμαι συγγενής.Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα μας την πούνε την αλήθεια».

Ακούστε τι δήλωσε o θείος του αδικοχαμένου φοιτητή... Στο NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails