24 Μαρτίου 2015

Βόμβα Μητρόπουλου:Δεν καταργήσαμε κανένα μνημόνιο, υπογράψαμε την αναγνώρισή του στην συμφωνία του eurogroup


Μητρόπουλος: Αφού δεν καταργούμε το ψηφισμένο, το μνημόνιο δεν τελείωσε

Ορίστε λοιπόν το ομολογεί και ο Μητρόπουλος:

Κριτική στην ηγεσία και στην συμφωνία του Eurogroup άσκησε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη για να απαντήσουμε σε ότι είναι σε βάρος της χώρας και υποστήριξε ότι «βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».
Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση από τον εκπρόσωπο των «πασοκογενών» στον ΣΥΡΙΖΑ, που οξύνει ακόμη περισσότερο την εσωκομματική ρήξη.
Εκτίμησε ότι «ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς». Επίσης ανέφερε ότι το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup έχει ασάφειες ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας, ενώ ακόμη και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα. Κλείνοντας, τόνισε ότι οι ρήτρες που φορτώνουν όλο το ψηφισμένο μνημόνιο θα πρέπει να ακυρωθούν με μονομερείς ενέργειες.

View the Original article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails