25 Μαρτίου 2015

Cyanogen: Ετοιμάζει το πρώτο βήμα για να «ξεφορτωθεί» την Google

Μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος της απέφερε 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων τελικά δεν ήταν η Microsoft, η αξία της Cyanogen είναι περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό που θέλει η Cyanogen είναι κατά κάποιον τρόπο να «κλέψει» το Android από την Google...

Ο CEO Kirt McMaster, επιτίθεται στην Google λέγοντας «We’re putting a bullet through Google’s head» και αυτό θα αρχίσει με το πρώτο smartphone που δεν θα έχει εγκατεστημένο κανένα app και καμία υπηρεσία της Google.

Η Cyanogen είναι γνωστή στους περισσότερους από την CyanogenMod, μια έκδοση Android απαλλαγμένη από το προ-εγκατεστημένο sofware που βάζουν οι κατασκευαστές αλλά η ίδια η Google. Επιτρέπει παραπάνω παραμετροποίηση απ ότι συνήθως. Κατάφερε να γίνει γνωστή με χιλιάδες χρήστες να την προτιμούν ενώ έκανε συνεργασίες με ονόματα όπως OPPO, OnePlus και Micromax.

Ωστόσο, όπως η Google έτσι και η Cyanogen, δεν φτιάχνει δικά της smartphones, επομένως στηρίζεται σε συνεργασίες με κατασκευαστές οι οποίοι θέλουν να βάλουν το δικό τους software μέσα. Η επόμενη συνεργασία της θα είναι με την αμερικάνικη BLU Products που είναι γνωστή για τις ποιοτικές οικονομικές συσκευές που κυκλοφορεί.


Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην συγκεκριμένη συνεργασία είναι ότι το συγκεκριμένο smartphone δεν θα έχει καμία προ-εγκατεστημένη εφαρμογή και καμία υπηρεσία της Google. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες, αλλά η απουσία της Google αφήνει χώρο για πολλές εναλλακτικές όπως Amazon Appstore, Dropbox, Skype, Bing, HERE Maps κ.α. Η Cyanogen μπορεί να φτιάξει το δικό της σύστημα πληρωμών για να αντικαταστήσει το Google Wallet.

View the Original article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails