3 Μαρτίου 2011

Οι εννιά πιο ισορροπημένες πέτρες του κόσμου

Η Γη είναι ο πιο ασταθής πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Σεισμοί, ηφαίστεια, τυφώνες, καταιγίδες,  βροχές, ήλιος αλλάζουν εδώ και αιώνες το πρόσωπο της Γης.

Κόντρα σε όλες αυτές τις συνεχόμενες αλλαγές υπάρχουν κάποιες τεράστιες πέτρες στον πλανήτη μας που δείχνουν να ισορροπούν χωρίς να λαμβάνουν μάλιστα υπόψη τους τη βαρύτητα.

Να λοιπόν οι εννιά πιο ισορροπημένες πέτρες του κόσμου. Έχετε υπόψη σας ότι είναι πραγματικές και δεν υπάρχει φωτομοντάζ...

1.Balanced Rock, Κολοράντο
Ο συγκεκριμένος βράχος στέκεται πάνω από ένα δημόσιο δρόμο και θα μπορούσε κάποτε ίσως να χάσει την ισορροπία του από ένα δυνατό σεισμό.

2. Balancing Rock, Digby, Νέα Σκοτία, Καναδάς
Αυτός ο βράχος έχει 30 μέτρα ύψος. Αυτό που κάνει την εξισορρόπησή του καταπληκτική είναι ότι η μισή στήλη του βράχου στέκεται στον αέρα. Ακόμα κι αν η συγκεκριμένη πέτρα ήταν έργο ανθρώπου, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν να βρεθεί ο ακριβής υπολογισμός για να σταθεί ο τεράστιος βράχος στην άκρη του γκρεμού για εκατοντάδες χρόνια κόντρα στις καταιγίδες, τις βροχές και τους ανέμους;

3. Idol Rock, Brimham Moor, Βόρειο Γιορκσάιρ, Αγγλία
Το Idol Rock είναι μια συστάδα διαφόρων βράχων που ισορροπούν σε μία έκταση περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή του Γιορκσάιρ, στη Μεγάλη Βρετανία.  Η συγκεκριμένη ομάδα βράχων ζυγίζει γύρω στους 200 τόνους και στηρίζονται όλοι σε μια πολύ μικρότερη πέτρα σχήματος πυραμίδας. Η όλη εικόνα είναι φοβερά εντυπωσιακή αφού η μικρή πυραμιδική πέτρα στη βάση δέχεται τεράστια πίεση από τους υπόλοιπους βράχουν που ισορροπούν επάνω της τέλεια. Άλλες ομάδες βράχων στην περιοχή είναι η Σφίγγα, η Καμήλα, η Αρκούδα που Χορεύει κλπ. Η περιοχή όλη είναι εξαιρετικού φυσικού κάλλους και όλοι μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα και να θαυμάσουν το μοναδικό φαινόμενο. 

4. El Torcal de Antequera, Ανδαλουσία,  Ισπανία
Η EL Torcal de Antequera είναι πύργος ασβεστολιθικών πετρών  με οριζόντια σχέδια διάβρωσης, ψηλός, σταθερός και τέλεια ισορροπημένος.  

5. Kjeragbolten, Νορβηγία
Το Kjeragbolten ή ο λίθος Kjerag είναι ένας βράχος επιφάνειας 5 τετραγωνικών μέτρων που είναι κολλημένος μεταξύ δυο γιγαντιαίων τοίχων του βουνού Kjerag. Ο βράχος είναι παγιδευμένος σε ύψος επάνω από 1.000 μέτρα εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι απολύτως ασφαλής. 

6. Peyro Clabado, Sidobre, Γαλλία
Το Peyro Clabado ή ο καρφωμένος βράχος βρίσκεται στο Languedoc, στη Γαλλία. Είναι διαβρωμένοι λίθοι γρανίτη και σχηματισμοί βράχου που σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Ο βράχος που φαίνεται να σπάει το νόμο της βαρύτητας ζυγίζει 780 τόνους!
 
7. Mushroom Rocks, Κάνσας, ΗΠΑ
Οι βράχοι αυτοί βρίσκονται στο κρατικό πάρκο μανιταριών στο Κάνσας. Το πάρκο έχει έκταση μόνο 5 στρεμμάτων και περιέχει τους βράχους αυτούς που ισορροπούν σχηματίζοντας μανιτάρια από την εποχή των δεινοσαύρων. Κάθε μανιτάρι έχει διαφορετικό μέγεθος και ο επισκέπτης τους συχνά αισθάνεται ότι βρίσκεται στη χώρα των θαυμάτων. 

8. Chiremba Balancing Rocks, Epworth, Ζιμπάμπουε.
Οι ισορροπώντες βράχοι Chiremba είναι χαρακτηριστικοί λίθοι που ισορροπούν και είναι χαρακωμένοι από τους ανέμους και τις καιρικές συνθήκες. 
9. Mexican Hat Rock, Γιούτα, ΗΠΑ
Από απόσταση, ο βράχος αυτός μοιάζει με ένα μεξικάνικο. Είναι ένας βράχος κόκκινου ψαμμίτη και μπορεί κανείς να αναρριχηθεί και να σταθεί επάνω του ρεμβάζοντας το τοπίο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails