Με την προτροπή των γονιών τους αλλά και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι µαθητές ορισµένων σχολείων που πρόκειται να συνενωθούν ξεκίνησαν αποχές και καταλήψεις...
Παρότι η υπουργός Παιδείας Αννα ∆ιαµαντοπούλου έχει ξεκαθαρίσει ότι όσα µαθήµατα χαθούν θα πρέπει να αναπληρωθούν ακόµα και µε διδασκαλία τα Σάββατα ή περικοπή αργιών, σε περίπου 50 σχολεία σε όλη τη χώρα εξελίσσονται κινητοποιήσεις µε αίτηµα να µη γίνουν οι συνενώσεις. Ο αριθµός αυτός είναι µικρός συγκριτικά µε τα 1.933 σχολεία που συγχωνεύονται,ωστόσο ορισµένοι εκπαιδευτικοί και δήµαρχοι επιχειρούν να εξεγείρουν τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να δηµιουργηθεί µέτωπο κατά των συνενώσεων.
Οι κινητοποιήσεις εστιάζονται κυρίως σε σχολεία Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Κρήτη, την Αιτωλοακαρνανία, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη ∆υτική Μακεδονία. Το Σάββατο,η ολοµέλεια προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την πρόταση τηςΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου.
Η κ. Χριστοφάκη
Μαθητές και γονείς από το Γυµνάσιο Κουβαρά του ∆ήµου Σαρωνικού έκαναν χθες παράσταση διαµαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να µη συγχωνευθεί το σχολείο τους. Παρούσα στη διαµαρτυρία ήταν και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία συνοδεύοντας τους διαµαρτυροµένους ως πρώην υποψήφια δήµαρχος της περιοχής συναντήθηκε µε την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η ίδια µάλιστα είχε στείλει και επιστολές διαµαρτυρίας για το θέµα στην υπουργό Αννα ∆ιαµαντοπούλου. Επιπλέον, σε δηλώσεις της στο Ράδιο 9 είπε ότι και ο κ. Πάγκαλος, «ως κάτοικος της περιοχής», εναντιώνεται στο κλείσιµο του σχολείου.
Το υπουργείο Παιδείας απάντησε στους διαµαρτυρόµενους ότι θα κάνει αυτοψία στο σχολείο υποδοχής που απέχει µόλις 3 χιλιόµετρα (Καλύβια) και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που έδωσαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, θα επανεξετάσει την απόφαση. Πάντως, σύµφωνα µε τα στοιχεία αυτά, τα δυο σχολεία µετά τη συνένωση θα έχουν 11 τµήµατα και 258 µαθητές, δηλαδή κατά µέσο όρο 23 µαθητές ανά τµήµα.
Ο τοµέαρχης Παιδείας της Ν.∆. Αρης Σπηλιωτόπουλος, τέλος, επανήλθε χθες στο ζήτηµα κάνοντας λόγο για «επώδυνα για την κοινωνία µέτρα, που όσον αφορά τον χώρο της Παιδείας µάς επιστρέφουν στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60».
Από κόσκινο όλα τα µεταπτυχιακά
Σε έλεγχο όλων των µεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από πανεπιστήµια του εξωτερικού που έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί προκειµένου να λάβουν πρόσθετα µόρια για την επιλογή τους ως στελέχη της εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο παιδείας.
Ο έλεγχος αποφασίστηκε από την Άννα ∆ιαµαντοπούλου έπειτα από καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα στη Χαλκιδική, ότι εκπαιδευτικοί χρησιµοποίησαν πλαστά µεταπτυχιακά για τον σκοπό αυτόν. Σε περίπτωση που από την ε∆ε που διατάχθηκε προκύψουν στοιχεία τα οποία θα τεκµηριώνουν τις καταγγελίες, θα παραπεµφθούν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας επεξεργάζεται πρόταση ώστε τα Συµβούλια επιλογής στελεχών να ελέγχουν πρώτα τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία έχει αποκτηθεί ο µεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, προκειµένου να τους µοριοδοτούν κατά τη διαδικασία επιλογής των στελεχών.
real
18 Μαρτίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου