16 Απριλίου 2011

Στρατολογεί παιδιά ο Καντάφι - Τα απειλούν να τα σκοτώσουν αν δεν πολεμήσουν!

Όλα τα μέσα χρησιμοποιεί ο συνταγματάρχης Καντάφι για να κάμψει την αντίσταση από τους εξεγερμένους και να αντιμετωπίσει τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς...

Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph αναφέρει ότι ο Καντάφι χρησιμοποιεί μαθητές σχολείων στις μάχες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι του στρατού τους στρατολογούν με το πρόσχημα ότι θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές ασκήσεις. 



Αντί αυτού όμως τους πάνε στην πρώτη γραμμή όπου τους δίνουν όπλα και τους διατάζουν να πολεμήσουν. Αν αρνηθούν τους απειλούν να τους σκοτώσουν. Η εφημερίδα δείχνει φωτογραφίες δύο παιδιών τραυματισμένων από μάχες στη Μιζουράτα.
Επίσης, καταγγελίες από ΜΚΟ κάνουν λόγο για χρήση βομβών διασποράς, που έχουν απαγορευτεί εδώ και έναν χρόνο. Η υπόθεση ήρθε στο φως από φωτογραφίες που δείχνουν θραύσματα από αυτές τις βόμβες που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αθώων. Οι καταγγελίες λένε ότι τέτοιες βόμβες χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και σε περιοχές αμάχων στη πολη Μιζουράτα όπου μαίνονται οι μάχες εδώ και πολλές εβδομάδες.



Τα συγκεκριμένα βλήματα "θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο τους αμάχους, τόσο στην διάρκεια των επιθέσεων, λόγω του ότι εξ αιτίας της φύσης τους πλήττουν τους πάντες χωρίς διακρίσεις, όσο και κατόπιν, λόγω των πολύ επικίνδυνων βομβιδίων που έχουν διασπαρεί και δεν έχουν εκραγεί", ανέφερε εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το HRW, τα βλήματα διασποράς που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Καντάφι είναι όλμοι ισπανικής κατασκευής MAT-120. Οι συγκεκριμένοι όλμοι 120 χιλιοστών ανοίγουν στον αέρα και διασπείρουν 21 βομβίδια σε μεγάλη έκταση.  



“Τους προκαλώ να το αποδείξουν", δήλωσε πάντως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails