23 Οκτωβρίου 2012

H ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

Ολοι μας έχουμε γεννηθεί με ένα θαυμάσιο δώρο που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε οτιδήποτε θελήσουμε,..
αυτό είναι το μυαλό μας. Οι περισσότεροι ξέρουν πολύ λίγα πράγματα για το πως λειτουργεί. Το μυαλό μας από την άποψη δυνατοτήτων και πληροφοριών ξεπερνάει και το πιο εξελιγμένο κομπιούτερ τελευταίας τεχνολογίας. Μπορεί να αποθηκεύει 30.000.000 μικρές πληροφορίες ανά δευτερόλεπτο.

Το ανθρώπινο νευρικό σύστημα αποτελείται από 28 δισεκατομμύρια νεύρα, με τα οποία επεξεργάζεται και ταξινομεί τις πληροφορίες που λαμβάνει μέσω των αισθητήριων οργάνων. Κάθε ένα απο αυτά τα νεύρα είναι ένα μοκροσκοπικό, αυτάρκες κομπιούτερ ικανό να αποθηκεύσει περίπου ένα εκατομμύριο μικρές πληροφορίες. Αυτά τα νεύρα λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά συνεργάζονται και μεταξύ τους. Ο πιό γρήγορος υπολογιστής μπορεί να κάνει μόνο μία συσχέτηση κάθε φορά, αντίθετα η αντίδραση ενός νεύρου μπορεί να απλωθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες νεύρα σε διάστημα μικρότερο των 20 δευτερολέπτων, όσο χρόνο χρειάζεται δηλαδή κάποιος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

 Ο εγκέφαλος μπορεί να επιτυχγάνει αυτή την ταχύτητα γιατί αντίθετα με το κομπιούτερ που πάει βήμα βήμα, τα δισεκατομμύρια νεύρα μπορούν όλα μαζί ταυτοχρόνως να εργαστούν ώστε να επιλύσουν ένα πρόβλημα. Γιατί όμως δεν είμαστε ευτυχισμένοι και γιατί δεν καταφέρνουμε όσα επιθυμούμε; Οταν ήρθαμε σ αυτή ζωή κανείς δεν μας έδωσε οδηγίες χρήσεως για το πως λειτουργεί αυτό το θαυμαστό εργαλείο, αντίθετα με έναν υπολογιστή που παίρνουμε μαζί μας οδηγίες για τη λειτουργία του. Κάποιοι χρησιμοποιούν αυτό το θαυμαστό εργαλείο με τρόπο καταστροφικό και κάποιοι άλλοι για να πετύχουν αυτά που επιθυμούν κάνοντας το έναν δυνατό σύμμαχο. Αυτό που κανείς δεν μας έμαθε είναι ότι σκέψεις που κάνουμε έχουν μια τεράστια δύναμη και έλκουν αυτό που σκεφτόμαστε επίμονα.

Αν εστιαζόμαστε σε αρνητικά πράγματα η σε πράγματα που δεν θέλουμε να συμβούν, αυτά συσσωρεύονται στη ζωή μας. Ετσι βάζουμε το μυαλό να λειτουργεί εναντίον μας. Ενας απλός τρόπος για να κάνουμε το νου μας σύμμαχο μας είναι να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε και μιλάμε θετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Είναι καλό να βλέπουμε την πραγματικότητα και να εργαζόμαστε πάνω στην καλύτερη εκδοχή της. Ετσι αυτό το θαυμαστό δώρο θα δουλέψει για το καλό μας.

Αν επιθυμείς να αλλάξεις τη ζωή σου το πιό σημαντικό που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τις σκέψεις σου. Γιατί οι σκέψεις δημιουργούν πράγματα και οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα γεννήθηκε προηγουμένως στο μυαλό κάποιου πριν γίνει υλκή πραγματικότητα. Αυτό ισχύει για όλα. Για τις σχέσεις μας, την υγεία μας, το πως ζούμε την κάθε μέρα της ζωή μας. Σήμερα ξεκίνησες τη μέρα σου κάνοντας δεκάδες επιλογές από το τι θα φορέσεις, που θα πας σε ποιόν θα χαμογελάσεις και πολλές άλλες.

 Διάλεξε σήμερα τι θα σκεφτείς γιατί οι σημερινές σου σκέψεις θα χτίσουν τη μελλοντική σου ζωή και θα πας τόσο ψηλά όσο κι αυτές.


 myorama.wordpress.com
 okloios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails