23 Οκτωβρίου 2012

TAΠΕΙΝΟΤΗΤΑ‏

ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ...
Η υπηρεσια, η ταπεινοτητα και η αγνοτητα ειναι τα θεμελια του χαρακτηρα. Χωρις αυτα, η πνευματικη αναπτυξη ειναι εντελως ανεφικτη. Επομενως, οφειλουμε να καλλιεργησουμε αυτες τις ιδιοτητες με σοβαροτητα και ειλικρινεια- και ο Θεος θα ερθει.

Οταν γνωριζουμε οτι το μεγαλο Πνευμα μας ανηκει, τοτε καθε επαρση, φοβος και ταραχη εξαφανιζονται απο μεσα μας και βρισκουμε την ειρηνη. Καθως η καρδια μας απαλλασεται απο καθε κηλιδα , νιωθουμε την παρουσια του Θεου μεσα μας και γινομαστε ικανοι να την αντανακλασουμε και στην εξωτερικη μας ζωη, αλλα , δεν την απολαμβανουμε ιδιοτελως-τη μεταδιδουμε σε αλλους μεσα απο καθε λεξη πραξη και σκεψη..

 Η ταπεινοφροσυνη ειναι το σπουδαιοτερο κοσμημα της ζωης. Αν βαλεις το χερι σου μεσα στο θεικο χερι με πραγματικη ταπεινοτητα, ουδεις θα μπορεσει να σε αποσυρει απο το Θεο.Αν ερθεις με πραγματικα ταπεινη καρδια, ουδεις θα μπορεσει να σε αποσπασει απο το Θεο.

 Μερικοι που λαμβανουν καποια ευλογια ειναι σε θεση να τη διατηρησουν επειδη ειναι ταπεινη και δεκτικοι. Αναμεσα στους πολλους διαφορετικους τυπους που προσδοκουν να αναπτυχθουν πνευματικα υπαρχουν ορισμενοι που επιμενουν να εκφραζουν την αφοσιωση τους μεσω ασκητικου βιου, τουτοι ειναι ακαμπτοι και κατηγορουν αλλους που ασκουνται διαφορετικα.
Υπαρχει και ενας αλλος τυπος που εφαρμοζει τη μετριοπαθεια , την απαλοτητα και την ταπεινοφροσυνη σε οτι κανει.

Οι μεγαλες ψυχες ανηκουν στο δευτερο τυπο.

 Ο Θεος βλεπει τις πραξεις μας.
Οι μεγαλοστομες προσευχες δεν μπορουν να Τον γελασουν.
 Για να φτασουμε σε Αυτον ειναι αναγκη να εχουμε καθαρη καρδια και να ειμαστε ειλικρινεις.

Η υπερβολικη υστεροβουλια αποτελει τροχοπεδη στην πνευματικη ζωη.

Ειναι η απλοτητα και η ειλικρινεια που μας προωθουν .. Δεν κανει να καταπιαστουμε με την πνευματικη ζωη λογω <<μοδας>>. Δεν θα μας ωφελησει ποτε. Πρεπει να κατανοησουμε την πραγματικη της σημασια για να ωφεληθουμε απο αυτην..



Σουαμι Παραμαναντα, 
espadozero.blogspot.gr 
okloios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails