31 Ιουλίου 2014

Εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook....

[Peiratik0: Από την 'αρχή' του γνώριμου χρόνου , από τότε δηλαδή που αποκτήσαμε ομιλία και γραφή- γνωρίζουμε αρκετές ιστορίες για αυτούς που η συνείδηση τους ήταν 'ελαφρώς' υψωμένη από αυτή, των περισσοτέρων από εμάς (δλδ. της μάζας).
Δεν είχε αλλά ούτε  έχει να κάνει με διαιρέσεις όπως θρησκείες,κουλτούρες,πολιτισμούς από το ζενιθ μέχρι το ναδίρ τους και αντίστροφα,δεν έχει να κάνει δηλαδή με το που άνηκαν. Όλοι έλεγαν - και λένε-  το ίδιο.  Μπορεί η εκπομπή τους να σχετίζεται με μια πιθανή βιωματική σιγουριά  , την οποία όσο και να την εξηγήσεις, όσους 'εξομοιωτές' κατανόησης και αν δημιουργήσεις,  στα δικά μας μέσα εγγραφής δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια σταγόνα γνώσης στον άπειρο ωκεανό. Εξ'ού, και η απήχηση που είχαν (έχουν), όλοι αυτοί και όπου και αν βρίσκονται τους βρίσκουν, όλοι οι διψασμένοι που αναζητούν..
Η εποχή, της άρνησης της Άρνησης, την οποία βαδίζουμε όλοι κατιφιασμένοι και τεντωμένοι από τα 'δεινά' μας τελειώνει..το διαλαλούν/ούμε παντού, με κάθε τρόπο και σε κάθε φάση της 'ζωής' μας. Δεν θα τελειώσει  όμως όμορφα. Για τις μορφές μας θα είναι μια πραγματική κόλαση. Αλλά στην  πραγματικότητα είναι μια απλή εκτίμηση αιτίας και αποτελέσματος.  '' Όσα στρέμματα έσπειρα, τόσα περίπου θα θερίσω εφόσον Θέλω(δλδ.) επιθυμώ να το κάνω.Αν σπείρω ένα στρέμμα δεν μπορώ να θερίσω δυόμισι. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..'' Υπάρχει όμως και το ερώτημα:  Πως θα εκμεταλλευτώ τη σοδειά μου;  ...Το οποίο παραμένει ερώτημα. -    ...Και όταν ο χρόνος επανέλθει στη αφετηρία του και  πρέπει ξανά να προβεί  στην επανεκκίνηση του, η ποιότητα με την οποία θα βιώσουμε αυτή την επανεκκίνηση εξαρτάται  - από τη δική σου και τη δική μου ποιότητα - από την ποιότητα που όλοι μας δημιουργήσαμε. Ή πιο συγκεκριμένα από  αυτά που με την δική μας δύναμη πράξαμε σε όλα τα επίπεδα των οποίων έχουμε κατανόηση (και όχι μόνο από αυτά τα οποία μισο-αντιλαμβανόμαστε  στο πυκνό..). Ίσως, η συνολική εκτίμηση της προσπάθειας μας   (συνειδητής ή μη) ως ανθρωπότητα, αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο που και εμείς αντιμετωπίζουμε μια απλή μαθηματική εξίσωση  και μετά το ίσον  (=) , φανεί η Τελική Τιμή της συνολικής μας προσπάθειας.  Άντε, να υπάρχουν και κάποιες ελαφρυντικές μεταβλητές, λόγω των πολλών εγκλωβισμών μας, που δεν μας επιτρέπουν να ξεσκονίσουμε το τζάμι και να αντικρίσουμε το τι είμαστε πραγματικά - σίγουρα θα Τρομοκρατούμασταν αν κάποιος έσερνε για λίγο την κουρτίνα μας και αντικρίζαμε τον λίγο πιο πραγματικό μας εγκλωβισμό-. Διότι, όποιος/όποια και να σαι έχεις δεχτεί η θα δεχτείς το 'τράνταγμα' ή όπως αλλιώς το ερμηνεύεις..πάνω από μια φορά στη ζωή σου . Αλλά μάλλον δεν σε επηρέασε και απλά το πέρασες και αυτή τη φόρα συνεχίζοντας το 'μαγνητοφωνάκι των δεκαετιών'..
Παντού, όπου και αν μας δεις, φερόμαστε σαν κυνηγημένοι

   ς ένα μικρό σημείο

     :: 













]Καταδικάζουμε την προκλητική συμπεριφορά των εμπνευστών της σελίδας και κάνουμε όλοι αναφορά προκειμένου να διαγραφεί.
Οργή προκαλεί μια σελίδα που δημιούργησαν επιτήδειοι στο Facebook και εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο, μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών. Οι εμπνευστές της σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» δεν διστάζουν, με άλλοθι το «χιούμορ», να προκαλούν σε καθημερινή βάση την Ορθοδοξία με άθλια posts. Εμετικό είναι και το avatar, η κεντρική εικόνα που έχουν δημιουργήσει για την σελίδα τους, όπου έχουν κάνει photoshop μια φωτογραφία του Γέροντα!

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω σελίδα μετρά ήδη 5.499 μέλη. Ωστόσο δεν είναι ποτέ δυνατόν κάποιοι που αποτελούν την ισχνή μειοψηφία να προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα του 95% του ελληνικού λαού! Ακόμη κι αν κάποιος βλέπει με επιφύλαξη το βίο του Γέροντα Παϊσίου, δεν δικαιούται να παίζει με την πίστη του κάθε Χριστιανού, που στην ώρα της κρίσης που διανύουμε, στρέφεται στην Εκκλησία για να πάρει κουράγιο και δύναμη. Για το λόγο αυτό καλούμε τους αναγνώστες να κάνουν αναφορά στην εν λόγω προκλητική σελίδα ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook. 
Το link της σελίδας είναι:
www.facebook.com/gerontas.pastitsios?ref=stream.


 eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails