2 Μαρτίου 2011

Τέλος για το παγωτό με μητρικό γάλα "baby gaga"

Όσοι πρόλαβαν-πρόλαβαν να απολαύσουν την νέα γεύση παγωτού με μητρικό γάλα "Baby Gaga", που παρασκευάστηκε πριν μερικές ημέρες στο κατάστημα Ιcecreamists, στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

Οι υπόλοιποι θα μείνουν με την περιέργεια καθώς κατασχέθηκαν όλα τα αποθέματα του συγκεκριμένου παγωτού.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ...
πήρε την απόφαση να κατασχέσει όλα τα αποθέματα παγωτού από μητρικό γάλα, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι το παρασκεύασμα αυτό ενδέχεται να είναι επιβλαβές για την υγεία.

Συγκεκριμένα μέλη του συμβουλίου αναφέρουν πως «η πώληση τροφίμων φτιαγμένων από σωματικά υγρά άλλων ατόμων μπορεί να προκαλέσει ασθένειες».

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας και δημιουργός του παγωτού, Ματ Ο΄Κονορ, υποστήριξε ότι το μητρικό γάλα έχει περάσει από τους ίδιους  "ενδελεχείς" ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται το ζωικό γάλα και το αίμα. Μάλιστα, για ΄να λανσάρει καλύτερα το παγωτό "Baby Gaga", είχε ντύσει όλες τις υπαλλήλους του ως... Lady Gaga!

O Ματ Ο΄Κονορ τονίζει πως το γάλα προέρχεται από γυναίκες που ανταποκρίθηκαν σε μια αγγελία σε ιντερνετικό φόρουμ μητέρων και πως «αν το παγωτό δεν είναι ασφαλές, τότε αυτές οι μητέρες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα παιδιά τους».

Ωστόσο, συμφώνησε να σταματήσει την παραγωγή και πώληση τέτοιων παγωτών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, ύστερα από αίτημα της Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων.

madata 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Related Posts with Thumbnails