Anti-ntp:Αυτή η γουρούνογαλλίδα ειναι αυτή που έλεγε να μας αφησουν να πτωχεύσουμε... Ε ΚΑΝΤΟ ΚΥΡΑ ΜΟΥ
Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην 67χρονη ιστορία του απέκτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ διόρισε σήμερα τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στο αξίωμα της γενικής διευθύντριας, το ....ύπατο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.
Η ηλικίας 55 ετών γαλλιδα δικηγόρος και πολιτικός υπερίσχυσε στην ψηφοφορία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011», ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ
Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του 24μελούς διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, η Λαγκάρντ είχε εξασφαλίσει τις ψήφους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ έπλεξε το εγκώμιο της Λαγκάρντ, ενώ και ο ρώσος ομόλογός του Αλεξέι Κουντρίν είχε αποκαλύψει την υποστήριξη της χώρας του στη γαλλίδα υποψήφια. Με τα δικαιώματα ψήφου της Ευρώπης και των ΗΠΑ η Λαγκάρντ κατάφερε να εκλεγεί αντί του μεξικανού ανθυποψηφίου του, τον οποίο στήριζαν οι εκπρόσωποι αρκετών αναδυομένων οικονομιών, κυρίως της Λατινικής Αμερικής.
Κόρη καθηγητών, η Κριστίν Λαγκάρντ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1956. Ως έφηβη διέπρεψε στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης - στα 15 της κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Δύο χρόνια αργότερα πέθανε ο πατέρας της αφήνοντας τη μητέρα της μόνη με τέσσερα ανήλικα παιδιά - η Κριστίν είναι πρωτότοκη με τρεις αδελφούς. Κατάφερε όμως να κερδίσει υποτροφία για τις ΗΠΑ και να ξεκινήσει σπουδές στα νομικά και την κοινωνιολογία.
Χάρη στο γεγονός ότι σπούδασε στις ΗΠΑ - και αργότερα εργάστηκε επί σειρά ετών - έμαθε να μιλά τα αγγλικά τόσο καλά όσο λίγοι Γάλλοι καταφέρνουν. Κι αυτό θεωρείται σπουδαίο προσόν για το αξίωμα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ! Το 1981 η Λαγκάρντ επέστρεψε στο Παρίσι για να εργαστεί στο δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο (με 4.600 συνεργάτες σε 35 χώρες του κόσμου).
Επέστρεψε στην πατρίδα της και για έναν άλλο λόγο: για να ψηφίσει τον... Φρανσουά Μιτεράν! Μόλις τον περασμένο μήνα, στις 9 Μαΐου συγκεκριμένα, με αφορμή τα 30 χρόνια από την εκλογή του πρώτου (και μοναδικού προσώρας) σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, η Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι διασκέδαζε με την ανησυχία των Αμερικανών συναδέλφων της δικηγόρων στο γραφείο μήπως η συμμετοχή των Κομμουνιστών στην κυβέρνηση Μορουά οδηγούσε στην κατάργηση του δικαιώματος της... ιδιοκτησίας.
trikalagr
29 Ιουνίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου